Va multumesc mult de tot pentru raspunsuri insa, avocatii din zona noastra cer onorarii foarte mari si deocamdata nu ne permitem sa angajam un aparator. Va rog mult sa-mi spuneti ce trebuie sa-l sfatuiesc pe tata sa spuna in fata instantei.
Inca o data va multumesc!
Tatal meu tocmai a primit o citatie pentru a se prezenta la Judecatorie deoarece primarul din Comuna l-a dat in judecata pe motiv ca in perioada alegerilor de asta-vara l-a calomniat adresandu-i cuvinte care i-ar putea afecta imaginea, si anume .Pentru acestea primarul solicita plata sumei mde 20000 ron pentru prejudiciul moral pe care i l-a produs. Precizez ca acest candidat la primarie - in camapanie electorala s-a petrecut incidentul- a fost reales pe functia de primar, neavand nimic de pierdut prin vorbele pe care spune primarul ca tata i le-ar fi adresat. Idea este ca tata nu a vorbit cu el fata in fata, aceste vorbe fiind spuse unor oameni pe care acum primarul ii are pe post de martori.
Intrebarea mea este daca exista vreo sansa ca primarul sa castige si sa-l oblige pe tata la plata acestei sume de bani (exagerat de mare) cu toate ca nu cred ca exista vreun prejudiciu pe care l-ar putea dovedi cu acte?
Va rog mult de tot sa ma ajutati cu un sfat si cu o parere.
Multumesc anticipat celor care mi-au raspuns!!!
Buna! Am si eu o intrebare. De vreme ce insulta si calomnia fac parte din civil si nu mai sunt infractiuni as vrea sa ma sfatuiti si pe mine intr-un caz.
Am pe cineva care a calomniat un primar in mod indirect (adica prin intermediul altor persoane). Aceste persoane au dus vorba la primar. Acesta la randul sau a spus ca il va da in judecata pe respectivul. Ce ar putea face impotriva lui? Un alt aspect este faptul ca acele persoana care au dus vorba ar putea depune marturie insa nu stiu cat de valabil este, acest lucru fiind facut indirect. Ce parere aveti?Astept un raspuns1 Multumesc anticipat!
DA...asta am inteles daras vrea sa stiu ce se intampla daca nu depun contractul de colaborare in cele 2 luni sa zicem...mai pot incepe stagiatura si dupa expirarea termenului?
am si eu o intrebare. am citit discutiile de pana acum insa nu m-au lamurit. am luat examenul la barou din nov 2007. inca nu mi-am gasit semnatura pentru contractul de colaborare. imi puteti spune cat timp este valabil acest examen? din cate am auzit eu (surse nesigure),contractele trebuiesc depuse in 6 luni sub sanctiunea suspedarii. este adevarat? adica imi pot incepe stagiatura si dupa acest termen? va multumesc anticipat!