avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am nevoie de un sfat - drept civil - pretentii!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am nevoie de un sfat - drept civil - pretentii!!!!

Tatal meu tocmai a primit o citatie pentru a se prezenta la Judecatorie deoarece primarul din Comuna l-a dat in judecata pe motiv ca in perioada alegerilor de asta-vara l-a calomniat adresandu-i cuvinte care i-ar putea afecta imaginea, si anume .Pentru acestea primarul solicita plata sumei mde 20000 ron pentru prejudiciul moral pe care i l-a produs. Precizez ca acest candidat la primarie - in camapanie electorala s-a petrecut incidentul- a fost reales pe functia de primar, neavand nimic de pierdut prin vorbele pe care spune primarul ca tata i le-ar fi adresat. Idea este ca tata nu a vorbit cu el fata in fata, aceste vorbe fiind spuse unor oameni pe care acum primarul ii are pe post de martori.
Intrebarea mea este daca exista vreo sansa ca primarul sa castige si sa-l oblige pe tata la plata acestei sume de bani (exagerat de mare) cu toate ca nu cred ca exista vreun prejudiciu pe care l-ar putea dovedi cu acte?
Va rog mult de tot sa ma ajutati cu un sfat si cu o parere.
Multumesc anticipat celor care mi-au raspuns!!!
Cel mai recent răspuns: D.lavinia , utilizator 13:41, 17 Noiembrie 2008
Va trebui sa faca dovada unui prejudiciu moral care sa justifice suma solicitata. Oricum, chiar daca nu a fost de fata cind s-au adresat acele cuvinte este suficient ca ele sa ajunga la cunostiinta altora. Insa va fi greu de dovedit ca i s-au adus prejudicii intrucit a fost reales, iar in campania electorala se pot face aprecieri asupra candidatilor chiar negative de cei care nu ii agreaza, si tatal dv. poate aduce martori pentru a arata ca intentia nu a fost sa calomnieze ci numai pentru convingeri politice. Succes!
Angajati-i un aparator,...... nu lasati lucrurile la intamplare !
In campania electorala si cetatenii au dreptul la opinie si ca atare tatal dvs se poate apara foarte bine fata de atitudinea pretentiilor reclamantului , insa repet,
angajati un avocat pentru a contracara cat mai eficient si legal pretinsele probe pe care le va propune si sustine primarul in instanta !
Va multumesc mult de tot pentru raspunsuri insa, avocatii din zona noastra cer onorarii foarte mari si deocamdata nu ne permitem sa angajam un aparator. Va rog mult sa-mi spuneti ce trebuie sa-l sfatuiesc pe tata sa spuna in fata instantei.
Inca o data va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incurcatura cu iz electoral bass bass In urma cu un an am acceptat sa fac un site unei societati comerciale. Nu aveam firma, contracte, nimic...eram la inceput, incercam daca merge. Am primit ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu HAICA DAN HAICA DAN Am un hotel in Lugoj si ,pentru reclama,am inchiriat de la ENEL doi stalpi pe care am amplasat,cu avizul Primariei,un banner publicitar.Platesc de cca 8 ani ... (vezi toată discuția)
Proba cu martor pentru dovedire prejudiciu, neplata drepturi banesti, concediere abuziva aidu aidu Instanta a incuviintat proba testimoniala pt demonstrarea prejudiciului pe care mi l-a adus angajatorul prin neplata drepturilor banesti, inclusiv concediere ... (vezi toată discuția)