avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Incurcatura cu iz electoral
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Incurcatura cu iz electoral

In urma cu un an am acceptat sa fac un site unei societati comerciale. Nu aveam firma, contracte, nimic...eram la inceput, incercam daca merge. Am primit datele de acces la server, am facut site-ul i-a placut patroanei, l-a platit (nu am emis factura sau chitanta, nu aveam firma) si am mers mai departe - deci un serviciu care nu poate fi dovedit cu acte. Anul acesta m-a cooptat din nou sa o ajut in campania electorala. Ea fiind un om influent si cu bani am zis hai (intre timp am devenit PFA si sunt in regula). Patroana societatii dorea sa sprijine un candidat local la primarie dar fara sa se afle ca finanteaza campania. Alt compromis din partea mea. Am acceptat sa primesc banii de la patroana fara sa semnez un contract in prealabil, doar nu voia sa se afle. Am executat tot materialul electoral, patroana mi-a platit 60% din suma pana la alegeri. Mentionez ca patroana candida si ea pt. un post de consilier la judet. au venit alegerile au pierdut cu totii, n-au castigat nimic. Cand am cerut ultima transa de bani, m-am lovit de un refuz categoric...sa-mi vad de treaba. Bun! Pana aici nicio problema. Enervat la culme am postat pe site-ul societatii ei urmatorul mesaj: suspendat pt. neplata campaniei electorale,, Nici asa patroana n-a platit nimic, dar nici nu m-a contactat. Intre timp ceilalti candidati au inceput sa plateasca. Ca urmare am scos mesajul de pe site, si am restaurat vechiul site. (Inainte de a suspenda site-ul am emis o chitanta catre partidul din care facea parte precum ca au achitat toata suma.) Dupa 3 saptamani de la restaurare ma trezesc acasa cu o scrisorica recomandata (conciliere directa) in care spune cam asa:,, Din cercetarile efectuate de soc. noastra a rezultat faptul ca d-voastra nu sunteti strain de cele intamplate de unde rezulta ca va faceti vinovat de violarea proprietatii private a unei soc. comerciale precum si de grave prejudicii aduse imaginii societatii. Urmare a celor descrise mai sus consideram ca suspendarea site-ului s-a facut in mod abuziv fapt in urma caruia soc. noastra a pierdut contracte comerciale importante. Sens in care in calitatea noastra de reclamanta, inainte de introducerea cererii de chemare in judecata si solicitarii platii de 100000 euro (unasutamiieuro) va invitam la sediul soc (pt. a le duce banii in 15 zile).
Pot face dovada ca site-ul imi apartine (continutul)? Trimiterea datelor de acces de catre ea reprezinta un accept de folosire de catre mine? In scrisorica lor sunt banuit, gasit vinovat si amendat cu o suta de mii de euro.:O Cum ma apar? Ce trebuie sa fac? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Ion Gabriel Anghelus , Avocat 18:20, 5 Octombrie 2008
Ar trebui sa consultati un avocat intr-un mediu privat.

avocat Claudiu Lascoschi
Cauta un avocat!
Totusi... Cateva idei care ar putea duce la o aplanare a neintelegerilor. Ea stie ca... stii adevarul asa ca poti incerca sa discuti problema (cu un avocat langa tine ar fi ideal - poate chiar te va sfatui sa nu discuti, ci sa astepti urmatorul pas pe care il va face). Faptul ca ti-a transmis datele de acces (chiar si numai verbal) arata ca ai legatura cu site-ul respectiv. Site-ul, practic, nu iti apartine, chiar daca l-ai executat. Te poti apara si prin legea drepturilor de autor si a drepturilor conexe. Dovedesti ca l-ai construit pt ca ai folosit un anumit limbaj, coduri sursa, cod obiect etc, ai avut datele de acces la server - nu ma pricep, dar intelegi ce vreau sa exprim! - pe care nu le afla usor oricine.
Cu ce titlu ti-a platit procentul respectiv? Ar putea fi dovada dreptului tau asupra continutului. Dar, faptul ca ai amestecat campania electorala cu site-ul unei S.C.... Nici ea nu cred ca poate afirma ca e proprietara site-ului (eventual "chiriasa" pe server-ul respectiv). Chiar daca afirma ca i-ai facut "cadou" site-ul ar trebui sa aiba un act, in dosarele firmei, prin care sa arate ca il are in proprietate si/sau administrare (tu il administrai?).
Ai executat un act care a implicat efecte negative asupra starii datelor in ce priveste capacitatea lor de functionare in maniera prevazuta de persoana care dispune de ele... Dna va trebui sa arate din ce anume considera ca ar fi putut rezulta o paguba asa mare cum pretinde... Mai multe nu stiu ce sa iti spun. Mult noroc! Poate va impacati...
Cauta un avocat!
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2008
trope_doi, utilizator
Te pot chema in judecata pentru orice absurditate, insa daca iti asiguri un avocat specializat iti vei face aparari "strong" in fata acuzatiilor si pretentiilor nefondate ale patroanei respective.
Vei gasi brese mari de tot in constructia pretinselor prejudicii .
Fiindca nu le va veni sa creada ca poti sa ripostezi dur si legitim, foloseste-te in continuare de orice probe acuzand pe cale reconventionala de neplata pretului, lipsuri contractuale chiar si faptul ca odata pierdute alegerile acestia incearca sa recupereze bani incercand sa stoarca de la tine unasutamii euro, cand de fapt contractele se puteau pierde tocmai din management deficitar si din aceste implicatii de culise in viata politica !
Cu stima
av AIG

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Finantare campanie electorala. buna ziua, o societate comerciala poate sa finante cu bani campania ... dana.1972 dana.1972 Buna ziua, O societate comerciala poate sa finante cu bani campania electorala a unui partid politic si/sau candidat? Suma este deductibila? Multumesc. (vezi toată discuția)
Cum se organizeaza o campanie electorala? Morrigan Morrigan Am o curiozitate: care sunt pasii pt. a organiza o campanie electorala si de unde poti culege mai multe informatii in acasta privinta? Multumesc anticipat ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat - drept civil - pretentii!!!! D.lavinia D.lavinia Tatal meu tocmai a primit o citatie pentru a se prezenta la Judecatorie deoarece primarul din Comuna l-a dat in judecata pe motiv ca in perioada alegerilor de ... (vezi toată discuția)