avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Activitate abri

Activitate abri

Mersi de raspuns Florentina.

Poate nu m-am explicat corect...noi nu vrem sa fim proprietari acum. Mama doreste sa stea linistita si ea ne-a rugat sa ne interesam. Deci varianta testamentului este buna si nu implica decat chestuielile de la notar. Dar poate sa faca testament doar pentru o parte din proprietati (in cazul de fata fara a include casa) ? Asta nu imi este.
clar.

LL
Buna ziua,

mama mea care are o varsta inaintata (76 ani) doreste sa ne lase mostenire, mie si fratelui meu, un teren care ii apartine si pentru care este unica proprietara.
Terenul a fost retrocedat, mama este prima proprietara a terenului si are documentul care atesta acest lucru (posibil si un CFpentru tot terenul). Fiind vorba de o suprafata mare nu am reusit sa facem cadastru sau dezmembrare.

Intrebare: care sunt modalitatile pentru a ne lasa terenul drept mostenire fiecaruia cate o jumatate? Donatie? Testament? Testamentul se poate referi doar la o parte din avere (in cazul de fata nu vrem sa includem si casa parintesca)?
Care varianta este mai putin costisitoare ? Dar mai sigura?

Mai precizez ca tata este in viata si nu are nimic impotriva, cu atit mai mult cu cat nu exista alte rude de gradul 1 si nu se discuta de casa parintesca unde sunt co-proprietari. Suntem in bune relatii insa vrem sa prevenim drumurile, costurile inutile si alte probleme care ar putea sa apara ulterior.

Va multumesc pentru ajutor,

LL
Buna ziua,
in urma cu 2 ani am cumparat un teren de 500 m. Acest teren s-a dezmembrat dintr-un lot de 1300 m fiind de fapt, partea din fata a curtii celui care a vandut. Toate actele terenului (dezmembrarea, cadastrul) au fost facute in vedere vanzarii de care proprietarul initial al terenului care a ramas sa solicte cadastristului sa vina si sa bata tarusii pentru delimitarea terenului care intra in proprietatea noastra. Acest lucru nu s-a mai intamplat.
In vedere constructiei noi am facut o ridicare topo, am obtinut toate actele necesare inclusiv autorizarea de construire.
Cand sa incepem constructia am stabilit noi insine limitele teritoriale in baza cadastrului si a ridicarii topo.Vecinul (fostul proprietar) s-a facut foc si para sustiniand ca am intrat in drumul de servitute. Nu ne-a lsat sa batem tarusul acolo unde trebuia ca urmare a dimensiunilor. Ne-a creat tot felul de greutati spunind ca nu avem voie sa folosim drumul de servitute care se afla pe lateralul terenului nostru. Refuza orice discutie cu actele in fata si i-am propus sa vina cadastristul care le-a facut cadastru ca sa confirme dimensiunile terenului. Este un om simplu dar violent. Ne-a facut reclamatie la primarie si a venit cineva de la urbanism care a spus ca totul este in regula...ce putem sa facem in continuare??? Cum sa procedam? Dansul spune ca drumul de servitute asa cum stie el trebuie sa fie de 5 m si noi trebuie sa ne conformam si sa pune tarusul la 5 m.
Mai mult decat atit, drumul de servitute de care spuneam care, culmea are 7 m fiind mai lat decta drumul principal, are o poarta ramasa acolo de pe vremea cand doar ei aveau casa acolo. Poarta aceea nu-si mai are rostul. Cei care au case in spate o deschid de fiecare data cand intra cu masinile. Din cauza acestei porti avem probleme cu utilajele si ne spune mereu ca cheama politia fiindca ii folosim poarta.

Va rog sa ma sfatuiti ce am de facut ca sa clarific situatia si sa nu traiesc acest cosmar, cu acte in regula fiind, pe toata durata santierului.
Multumesc, abri