avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters57364

Activitate ContSters57364

Am sa le transmit optiunile pe care le-ati enumerat dvs. Va multumesc inca odata pentru toate raspunsurile.
Multa sanatate, va doresc!
Am contractul la mine, scrie "Contract de Donatie''. In concluzie, singura solutie sa-si salveze apartamentul ar fi sa revoce, anuleze chiar parintii sai (donatorii) acest contract pe motiv de ingratitudine?
Va multumes din suflet, D-na Cristina Margu, pentru amabilitatea de a raspunde mesajelor mele.
Aste inseamna ca baiatul acestuia (el fiind donatarul) nu poate vinde ap. niciodata pentru ca proprietatea se intregeste cu uzufructul viager dupa moartea Donatorului? In termeni avocatesti viager se traduce cu dureaza tot timpul vietii si care nu se transmite urmasilor, mostenitorilor?
Scuze pt a doua intrebare, trebuia sa dau mai multe detali. La divort, parintii au donat fiului lor apartamentul. Acesta are credite la banci pe care nu le mai poate achita si exista riscul sa ramana fara casa. Exista posibilitatea ca baiatul (donatarul) sa doneze tatalui sau acelasi apart. care i-a fost donat de catre parintii lui? Exista asa ceva?Ma gandesc ca revocarea donatiei i-ar aduce pe parintii acestuia in acelasi pct. din care au plecat si se complica (mama plecata in Italia, a obtinut dreptul la sulta in urma partajului si unchiul este in imposibilitate de plata, astfel ca au convenit sa doneze ap. baiatului).
Buna ziua, va rog ajutati-ma in interpretarea a doua fraze dintr-un contract facut de unchiul meu. Dupa traducerea termenilor cu ajutorul dictionarului, consider ca este o contradictie pe care nu reusesc s-o inteleg.
" Eu, X, imi rezerv uzufructul viager asupra intregului apartament. Nuda proprietate se intregeste cu uzufructul viager dupa decesul beneficiarului acestui drept, X.''

Uzufruct - drept de folosinta a unui buc care apartine altei persoane.
Proprietate nuda- proprietate stapanita fara a se bucura de uzufruct.
Viager- drept de care te bucuri, dureaza tot timpul vietii si care nu se transmite urmasilor.
O alta intrebare ar fi daca Donatarul poate redona ap. Donatorului.
Răspuns la discuția Coproprietate apartament
Buna ziua! Sunteti speranta mea in elucidarea unei situatii delicate. Eu si fostul meu prieten, totodata tatal copilului meu, suntem coproprietari la o garsoniera din iunie 2007. In contract este mentionata suma totala a imobilului dar nu si procentele. In urma cu 1 an si 9 luni ne-am despartit (n-am mai format un cuplu). Acum, ma da in judecata pt a-mi obtine partea mea de garsoniera, ca dovezi avand chitantele de intretinere pe care le-a achitat el prin banca. Intre noi a fost o intelegere tacita de genul, nu cer pensie copil, nu-mi ceri cheltuieli de intretinere pt garsoniera.
Mentionez ca in 2 ani, am fost de 4 ori in interesul sanatatii copilului (vaccine, controale medicale), la aceasta garsoniera si nu am stat mai mult de 7 zile. Tatal copilului meu merge lunar. Facturile de cheltuieli au fost luate de fostul fara a ma instiinta de continutul sau sumele datorate. Intrebarile mele sunt:
1. exista sanse sa pierd jumatatea mea de garsoniera, el avand aceste chitante de intretinere pe numele lui?
2. este posibil sa ma oblige la cheltuieli de judecata?

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția pensie de intreþinere
HRISTOS A INVIAT!
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Doresc doar incredintarea copilului, nu si pensie alimentara. Cum a scris D-l Elis ''In cazul in care se doreste plecarea in strainatate cu copilul, atunci cum va dovedi ca acesta ii este incredintat ?'' are dreptate. Pensia alimentara as dori sa primeasca copilul din al treilea an de viata. Acum, as intra intr-un conflict de interese cu tatal copilului si as avea necazuri mai mari.
Multumesc!
Răspuns la discuția pensie de intreþinere
M-ar interesa sa obtin custodia/intretinerea (nu cunosc termenul care se utilizeaza exact) copilului de 5 luni. Sunt procese distincte, cel de intretinere minor cu cel de pensie alimentara? Multumesc.
Răspuns la discuția pensie de intreþinere
Se poate intenta proces pentru obtinerea pensiei alimentare copil dupa o perioada mai lunga, doi sau trei ani de exemplu?
Paste Fericit!
Răspuns la discuția pensie de intreþinere
Multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde. Paste fericit!
Răspuns la discuția pensie de intreþinere
Va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns. Veniturile cu caracter permanent intr-o societate comerciala banuiesc ca sunt usor de manipulat in fovoarea sa. In concluzie, ma pot baza doar pe salariul sau de 500 de lei -care sunt mai nimic. Am omis sa va spun ca mai plateste o pensie alimentara altui copil dintr-o relatie anterioara. Eu sunt intr-o situatie delicata fizic si financiar ( copilul de 5 luni,etc) , astfel ca nu-mi permit un avocat sa ma reprezinte, asa cum are el.Trebuie sa ma ocup personal de aceasta situatie. Insa nu stiu pasii ce trebuie urmati si unde sa ma duc. Presupun ca primul pas este sa depun un document prin care sa solicit '' incredintarea/ custodia copilului'', dar unde? Nu-mi permit sa alerg in brate cu un copil de 5 luni.