Va multumesc frumos pentru sfaturile date. Apartamentul vrem sa fie intabulat pe alcineva decat pe el, nu in sensul de vanzare -cumparare (eu sunt cea mai mare dintre surori si am doar 22 ani si de 40 000 euro sau cat e apartamentul nu dispun evident) ci ca donatie, cu ceva clauza de folosinta. Ultima data cand au sunt pentru abonamentul de la zapp tot asa au vorbit de executare silita si atunci a zis doamna respectiva ca daca el nu ar fi avut nici o proprietate pe numele lui nu aveau ce sa-i faca, doar munca in folosul comunitatii (ca nu era o suma exagerat de mare pentru inchisoare) si mai mult sau mai putin ea ne-a sfatuit sa trecem apartamentul pe numele altcuiva. o sa ma interesez care e cea mai sigura varianta. eu stiam ca daca a intrat pe "lista neagra" a biroului de creditare 7-10 ani pot sta linistita ca nici o banca nu ii va mai da nimic dar se pare ca se nu e chiar asa, acuma o sa platesc si suma asta si sper ca va fi bine pe viitor. inca o data va multumesc si va doresc Sarbatori Fericite
[Buna ziua, ma numesc Alexandra Popa sunt din Alba Iulia si am si eu cateva intrebari. Am ceva probleme cu cei de la eos ksi romania. Situatia este mai complicata dar rezumatul este urmatorul: noi suntem 3 surori (eu sunt cea mai mare), mama noastra a murit de 13 ani iar tatal nostru a facut niste credite pe la mai multe banci. Anul trecut ne-au sunat cei de la eos ksi de mai multe ori, tatal meu este cadru militar in rezerva, are si ceva probleme cu alcoolul, considera ca este protejat de tribunalul de la Haga si lui nu are nimeni ce sa-i faca si alte aberatii de genul, asa ca nu l-au interesat telefoanele celor de la eos ksi si fiindca avem un apartament care e pe numele lui mi-a fost frica de sechestrul de care mi-au vorbit ei si am facut in asa fel incat sa platim datoriile pe care le avea (la banca romaneasca, brd, cec), in noiembrie tot asa a trebuit sa mai platesc vreo 1500 lei pentru factura restanta la zapp tot asa fiind vorba de sechestru. Astfel am decis ca sa punem apartamentul pe numele uneia dintre noi cu acordul tuturor. Luna asta iarasi au sunat pentru ca are un credit la bcr din 2005 si ca de 4 luni nu s-a mai platit (si trebuie platiti pana in 29 aprilie integral) si iarasi este vorba de sechestru, si pe deasupra doamna cu care am vorbit la telefon imi zicea ca oricum nu conteaza daca el are vro proprietate sau nu pentru ca datoriile se mostenesc rudelor de gradul 1. Adica noi toata viata o sa stam cu frica ca cine stie ce credite mai apar si v-a trebui sa le platim? Mi se pare cam ridicola idee si de aceea am decis sa va scriu pentru ca nu stiu ce sa mai fac, iar tatl meu si acuma zice ca o sa mai scoata si o sa mai faca pentru ca el stie legile si nu are nimeni ce sa-i faca. M-am gandit sa vorbesc cu un avocat si de aceea va multumesc anticipat pentru timpul acordat si pentru informatiile si/sau sfaturile pe care mi le veti da. In astepatrea raspunsului va doresc o zi frumoasa si spor la lucru. Adresa mea de mail este 4alex7@gmail.com.