avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate Nicolao

Activitate Nicolao

Pe mine ma interesează dacă pot beneficia de concediul de creștere al copilului în situația mea

Dapix a scris:

Concediul de maternitate de doi ani, este concediul de creștere copil CCC.

Asta nu știu, sper sa nu, dar o sa vorbesc cu cineva care deține o firma sa ma angajez la el și sa ii plătesc eu din buzunar dările la stat. Este ok asa?

Ionut.ion a scris:

Si concediul prenatal ar putea începe de prin Noiembrie...
Eu zic ca este ok, va incadrati.
Dar sigur nu o sa patiti la fel si la noul job cand afla ca sunteti însărcinată?

Conform doctorului nașterea este pe 20 ianuarie 2019.

Ionut.ion a scris:

Cand v.a trebui sa intrati in concediul prenatal, în ce data?

Situația mea este urmatoarea:
-am lucrat la o firma 18 luni dar firma s-a închis la data de 15.05
-m-am angajat la societatea în cauza pe data de 29.05 având o întrerupere de 14 zile
-el mi-a dat decizia azi pe 15.07
Eu am găsit sa ma angajez în alta parte dar după data de 22.07...intrebarea mea este, având aceste întreruperi se pune problema sa nu primesc concediu pt creșterea copilului??

Conform articolului menționat de coleg mai sus, tind sa cred ca nu pot rezolva nimic. În situația de fata rămâne sa îmi caut alt job, acum însă apare alta problema, o sa am 5-7 zile ÎNTRERUPERE.In cazul acesta mai pot beneficia de concediu maternal? Adică în ultimele 6 luni as avea 5-7 zile întrerupere.

Ionut.ion a scris:

Pentru a concedia pe cineva disciplinar trebuie urmată o anumită procedură...
Nu cred ca are de pierdut ceva daca se adresează ITM.ului si/sau instanței.
Cate zile mai aveați pana la expirarea perioadei de proba?

Știți cumva dacă pentru a beneficia de concediu prenatal câte zile pot avea întrerupere pana ma angajez în alta parte?
În situația mea, dacă în 5-7 zile reușesc sa ma angajez, adică sa am întrerupere, mai beneficiez de concediu prenatal?
Azi am primit decizia, nu mi-a dat sa citesc doar m-a pus sa semnez și am zis ca nu semnez. După care mi-a zis sa părăsesc locul de munca și ca decizia o sa mi-o trimită prin posta

Deci nu am ce sa fac,decat sa îmi caut de munca?

Dapix a scris:

Dacă erați în perioada de probă, poate motiva că nu ați trecut cu succes proba la locul de muncă. Nu va spune el că va concediat pe motiv că ați rămas gravidă.

Bună ziua
Azi am fost concediata după ce acum 3 zile i-am înmânat șefului scrisoarea medicala în care se specifica ca sunt gravidă. Menționez ca aveam contract pe perioada nedeterminat cu 90 zile de proba și aceasta perioada de proba nu trecuse. Este legal ce a făcut? Menționez ca nu am vrut sa semnez decizia de încetare și ca m-a trimis acasă, nu am avut probleme la locul de munca. Ce ma sfătuiți?
Va multumesc