Bună ziua
Azi am fost concediata după ce acum 3 zile i-am înmânat șefului scrisoarea medicala în care se specifica ca sunt gravidă. Menționez ca aveam contract pe perioada nedeterminat cu 90 zile de proba și aceasta perioada de proba nu trecuse. Este legal ce a făcut? Menționez ca nu am vrut sa semnez decizia de încetare și ca m-a trimis acasă, nu am avut probleme la locul de munca. Ce ma sfătuiți?
Va multumesc
Dacă erați în perioada de probă, poate motiva că nu ați trecut cu succes proba la locul de muncă. Nu va spune el că va concediat pe motiv că ați rămas gravidă.
Dacă erați în perioada de probă, poate motiva că nu ați trecut cu succes proba la locul de muncă. Nu va spune el că va concediat pe motiv că ați rămas gravidă.
Puteti incepe cu o plangere la ITM si actiune in instanta.
Pentru acțiunea in instanta discutati cu un avocat, sau mao multi, si vedeti care ar fi sansele...
Si chemati firma, societatea, în instanță, nu patronul in nume personal.
Dacă decideți să acționari in instanta dovada ca aceasta concediere a fost făcută cu respectarea legii cade in sarcina angajatorului.
Cand ati primit decizia de învățare a activității si ce scrie in ea?
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru ca sunteți deja gravidă, cel mai inteligent ar fi sa va căutați un nou loc de muncă. Altfel riscați să nu luați indemnizație de maternitate. Un proces civil poate dura între un an și doi ani. Între timp copilul se va naște, și veți avea nevoie de bani, Dacă alegeți calea procesului în instanță, copilul se va naște înaintea finalizării procesului.
După cum v-am mai spus mai sus, angajatorul nu va recunoaște niciodată, că va concediat pe motiv că ați rămas gravidă.
Azi am primit decizia, nu mi-a dat sa citesc doar m-a pus sa semnez și am zis ca nu semnez. După care mi-a zis sa părăsesc locul de munca și ca decizia o sa mi-o trimită prin posta
Prenatal
ambrus_marc9
Buna ziua,as dori sa va intreb sunt angajata de 7 luni de zile cand am emrs sa mai interesez ce fel de contract am am aflat ca am contract pe 2 ani de zil am ... (vezi toată discuția)