avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pentru acordare indemnizatie crestere copil. La ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pentru acordare indemnizatie crestere copil. La calculul celor ...

Pentru acordare indemnizatie crestere copil.
La calculul celor 12 luni se ia în considerare și perioada concediului maternal(prenatal/postnatal (4 luni).?
Daca din momentul angajarii pana la nastere sunt doar 10 luni de angajare, se pot adauga cele 63 zile din prenatal si 63 din postnatal pentru a cumula 12 luni pentru acordare de indemnizatie crestere copil 2 ani?
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024
ByL02, utilizator
Cel mai recent răspuns: ByL02 , utilizator 09:56, 23 Septembrie 2024
Vreau detalii
Pentru a avea dreptul la indemnizatie , aveti nevoie de 12 luni lucrate ( sau in care ati fost intr-o forma de invatamant ) in ultimele 24 luni dinaintea nasterii . Ori , concediul prenatal este prins in cele 10 luni , deci nu se pot adauga inca o data . Iar concediul postnatal , fiind dupa nastere , la fel - nu se poate adauga celor 10 luni . Care a fost statutul dvs. in cele 24 luni dinaintea datei nasterii ?

@ByL02

La calculul celor 12 luni se ia în considerare doar perioada concediului prenatal.
Multumesc, inainte sa fiu angajata in Romania , am lucrat pfa in Mare Britanie , avand in vedere ca Mare Britanie nu se mai afla in UE sau SEE , as putea sa acumulez lunile lucrate de acolo sa ma incadrez pentru CCC? Si ce documente am nevoie de acolo, mentionez ca nu am lucrat cu contract de munca.
De cate luni stagiu de cotizare am nevoie pentru a beneficia de indemnizatie maternitate, este deajuns doar 6 luni? sau e nevoie 12?
Multumesc de ajutor.
ByL02, utilizator
Trebuie obligatoriu sa aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni.
Nu obtineti nimic cu doar 6 luni.
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu de maternitate? andreeaghe andreeaghe Am lucrat 4 luni la un magazin alimentar.Din sept.2013 pana in 24 .dec 2013. Am avut o luna de pauza in care nu am lucrat. M-am angajat pe data de 30 ian. ... (vezi toată discuția)
Posibilitati de a intra in prenatal? va rog ajutati-ne cu un raspuns concret afmatei1981 afmatei1981 Buna ziua, sotia mea este insarcinata in 10 saptamani, momentan este angajata cu contract pe perioada determinata care expira pe 15 iulie 2014, contractul la ... (vezi toată discuția)