avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pentru acordare indemnizatie crestere copil. La ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pentru acordare indemnizatie crestere copil. La calculul celor ...

Pentru acordare indemnizatie crestere copil.
La calculul celor 12 luni se ia în considerare și perioada concediului maternal(prenatal/postnatal (4 luni).?
Daca din momentul angajarii pana la nastere sunt doar 10 luni de angajare, se pot adauga cele 63 zile din prenatal si 63 din postnatal pentru a cumula 12 luni pentru acordare de indemnizatie crestere copil 2 ani?
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024
ByL02, utilizator
Cel mai recent răspuns: ByL02 , utilizator 09:56, 23 Septembrie 2024
Indemnizatia de maternitate este una , iar cea pentru CCC este altceva.

1. pentru indemnizatia de maternitate (concediu pre/postnatal trebuie să fi realizat un stagiu de cotizare de minimum 6 luni în ultimele 12 luni anterioare perioadei în care se acordă concediul medical.

2. Pentru CCC, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

3. Precizati data nasterii copilului , perioadele exacte in care ati lucrat in UK/Romania in ultimii doi ani anteriori acestei date.
Termenul pentru nastere 27.05.2025
Din 2020 lucrez in UK Self-Employed/PFA , pot dovedi cu taxe si impozit platit pentru fiecare an.Din 15.07.2024 sunt angajata in Romania norma intreaga perioada nedeterminata.
Avand in vedere ca sunt angajata din iulie,si cotizez 8 luni pana in februarie(cand o sa iau prenatal ), pot beneficia de indemnizatie de maternitate? Sau trebuie minim 6 luni de cotizare din cele 12 luni de angajare?
Avand in vedere situatia mea, cum as putea face sa beneficez si de indemnizatie de maternitate si CCC?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu de maternitate? andreeaghe andreeaghe Am lucrat 4 luni la un magazin alimentar.Din sept.2013 pana in 24 .dec 2013. Am avut o luna de pauza in care nu am lucrat. M-am angajat pe data de 30 ian. ... (vezi toată discuția)
Posibilitati de a intra in prenatal? va rog ajutati-ne cu un raspuns concret afmatei1981 afmatei1981 Buna ziua, sotia mea este insarcinata in 10 saptamani, momentan este angajata cu contract pe perioada determinata care expira pe 15 iulie 2014, contractul la ... (vezi toată discuția)