avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Activitate sorin_oo7

Activitate sorin_oo7

Răspuns la discuția ore suplimentare neplatite
Ia uitati ce spune un domn Dumitru......

Ma intreb..... Oare mai are vre-un rost.........?????
Cu justitia romana.... esti ca si singur............

amgajatorul ii solicita verbal angajatului sa presteze ore suplimentare; in evidentele angajatorului nu rezulta bine-nteles acest lucru.

angajatorul tine unilateral un tabel cu evidenta orelor suplimentare.

angajatul e concediat ulterior'

angajatul solicita in instanta, printre alte capete de crr, plata orelor suplimentare efectuate.

In prima instanta i se respinge acest capat de crr - apreciindu-se ca nu s-a facut dovada efectuarii acetor ore suplimentare. (instanta a respins proba cu martori care ar fi putut propba solicitarea angajatorului + efectuarea efectiva a orelor suplim)

-----

In recurs ce mai putem face ? Proba cu martori - sg concludenta in acest caz - nu mai poate fi inciviintata. Putem cere casarea cu trimitere - ptr. ca s-a aplicat gresit legea respingandu-se proba cu martori ?

Exista alte posibilitati ?

Question
Aveti dreptate. Exista un sindicat. Insa este unul de fatada. Probabil aveau un control, ceva....!!!
Iar despre sistemul de prezenta, v-am spus, exista un sistem de pontaj electronic cu cartele(locul unde pontam este chiar supravgheat de o camera video), exista chiar si acele pontaje la sfarsitul fiecarei luni tiparite pe hartie, iar marturia colegilor nu ar fi o problema.
Roxana Zbarnea a scris:

In urma sesizarii dvs, inspectoratul teritorial de munca va efectua cercetarile de rigoare , urmand a aplica sanctiuni in conformitate cu neregulile ce vor fi constatate. Simpla dumneavoastra reclamatie nesustinuta de dovezi evidente, nu va avea repercursiuni asupra angajatorului. Idem si pentru instanta..... De regula angajatorii nu uita sa intocmeasca pontajul zilnic/saptamanal/lunar in conformitate cu prevederile Codului muncii, chiar daca programul de lucru al salariatilor este evident incarcat de ore suplimentare prea putin platite sau chiar deloc.
Verificati pontajele lunare....

La firma exista un sistem de pontaj cu cartele cu coduri de bare.
La sfarsitul fiecarei luni PONTAJUL fiecarui angajat se tipareste pe hartie si este verificat de seful de departament (eventuale lipsuri sau nefunctionari de sistem...). Desi este evident din acel pontaj ca fac ore suplimentare, pe fluturas scrie zero ore suplimentare. Daca intru in posesia unui astfel de pontaj pote fi o dovada?
Ce spuneti daca EU si colegi ai mei, care au astfel de probleme, ne-am inscrie intr-un SINDICAT....!!!! Ne-ar putea ajuta ????
Lunar lucrez aproximativ 280 de ore si nu mi se platesc deloc orele suplimentare desi sunt obligat "verbal" sa lucrez circa 11 ore pe zi (in contract scrie ca lucrez 8 ore pe zi) . Pot face ceva pentru a recupera aceste ore neplatite?