avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare neplatite

Lunar lucrez aproximativ 280 de ore si nu mi se platesc deloc orele suplimentare desi sunt obligat "verbal" sa lucrez circa 11 ore pe zi (in contract scrie ca lucrez 8 ore pe zi) . Pot face ceva pentru a recupera aceste ore neplatite?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2008
sorin_oo7, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 16:54, 11 Mai 2008
Va puteti adresa , in acest sens, Inspectoratului Teritorial de Munca de care apartineti. In urma unui control, inspectorii ITM vor stabili unele masuri pentru angajator.

O alta solutie este o actiune in instanta pentru recuperarea drepturilor banesti neacordate de catre angajator.
Reclamaţia la ITM nu strică, chiar dacă ITM-ul va aplica anumite sancţiuni angajatorului, numai prin instanţă vă veţi putea obţine aceste drepturi, dacă nu ajungeţi la o soluţionare pe cale amiabilă cu angajatorul.
În proces, vă va ajuta reclamaţia la ITM ca mijloc de probă.
In urma sesizarii dvs, inspectoratul teritorial de munca va efectua cercetarile de rigoare , urmand a aplica sanctiuni in conformitate cu neregulile ce vor fi constatate. Simpla dumneavoastra reclamatie nesustinuta de dovezi evidente, nu va avea repercursiuni asupra angajatorului. Idem si pentru instanta..... De regula angajatorii nu uita sa intocmeasca pontajul zilnic/saptamanal/lunar in conformitate cu prevederile Codului muncii, chiar daca programul de lucru al salariatilor este evident incarcat de ore suplimentare prea putin platite sau chiar deloc.
Verificati pontajele lunare....
Exista doua cai de solutionare a problemei dumneavoastra.
1.pe cale amiabila.Discutati cu cei din conducere si pretindeti-va drepturile banesti pentru orele suplimentare.
2.daca vedeti ca nu merge,actionati-i in justitie.
De cele mai multe ori, angajatorii ii trateaza pe angajatii lor,asa cum acestia le permit sa o faca.
Ce spuneti daca EU si colegi ai mei, care au astfel de probleme, ne-am inscrie intr-un SINDICAT....!!!! Ne-ar putea ajuta ????
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2008
sorin_oo7, utilizator

Alte discuții în legătură

Neplata orelor suplimentare LEONY2003 LEONY2003 buna ziua Lucrez la o firma multinationala din luna septembrie, si desi am in contract un program de 8 ore cu sambata si duminica liber, muncesc in realitate ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare UnInger UnInger Timp de 3 luni pe an lucrez pe luna in medie 86 de ore suplimentare, nu am cum sa beneficiez de cele 2 zile libere consecutiv, pentru ca lucrez o zi da, una ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare dumitru2000 dumitru2000 amgajatorul ii solicita verbal angajatului sa presteze ore suplimentare; in evidentele angajatorului nu rezulta bine-nteles acest lucru. angajatorul tine ... (vezi toată discuția)