buna ziua
Lucrez la o firma multinationala din luna septembrie, si desi am in contract un program de 8 ore cu sambata si duminica liber, muncesc in realitate 10-11 ore si in fiecare sambata. SEful de filiala intocmeste in fiecare luna un pontaj fictiv cu 8 ore si sambata libera, pe care ne pune sa il semnam. Acum ce sanse am sa imi recuperez banii( in contract scrie ca pt orele suplimentare trebuie sa fiu platit cu un spor de 75% din salariu), daca intentionez sa ii dau in judecata. MENTIONEZ CA POT DOVEDI CA AM EFECTUAT ACESTE ORE AM INTRAT IN POSESIA UNUI MAIL AL SEFULUI DE FILIALA ADRESAT DIRECTORULUI GENERAL IN URMA PRESIUNILOR FACUTE DE MINE, IN CARE EXPLICA CLAR PROGRAMUL PE CARE IL AM REAL, ESTE FACUT UN CALCUL (GRESIT DEALTFEL PT CA EL ZICE CA LUCREZ SUPLIMENTAR 60 ORE PE LUNA (ADEVARAT) DAR CAND SPUNE DESPRE CONTRAVALOAREA LOR NU IA IN CALCUL ASA CUM PREVEDE CONTRACTUL CA TREBUIE SA MI LE PLATEASCA CU SPORUL RESPECTIV) SI SUGEREAZA DIRECTORULUI GENERAL SA IMI DEA O PRIMA LUNARA (CARE ESTE CAM 30% DIN CAT TREBUIE SA IAU PE ORELE SUPLIMENTARE)SI ASTA LA 6 LUNI DUPA CE M-AM ANGAJAT( DECI PE ACESTE LUNI NICI MACAR PRIMA AIA MIZERA NU AM VAZUT-O).
MULTUMESC.
Va multumesc pentru raspuns, mail-ul de care va aminteam este in calculatorul sefului de filiala, daca il printez in vederea prezentarii sale in instanta ca si proba, ma poate acuza dansul sau firma de violarea corespondentei si asta sa se intoarca impotriva mea? In ce priveste martorii am toti colegii, dar am rezerve ca vor depune marturie, data fiind expunerea si riscul(concedierea)la care se expun.Dar pot dovedi ca sunt singurul pe post si toate operatiunile sunt inregistrate cu data si ora in consecinta si de aici se poate dovedi ca am dreptate. Cum sa procedez, care este primul pas, ce suma de bani imi trebuie pentru a deschide acest proces, imi puteti recomanda pe cineva caruia sa ma adresez direct si caruia sa ii prezint toate detaliile( m-ar bucura si onora sa fiti dvs aceea )
MULTUMESC
Puteti fi acuzata de violarea corespondentei, avand in vedere ca mail-ul nu va era adresat dvs ...
Depuneti o sesizare la ITM daca ati efectuat ore suplimentare si nu vi s-au platit.
OK, depun sesizarea, ei o sa vina sa faca un control, seful de filiala o sa le tranteasca pontajul de 8ore semnat de mine, si .... cum ma pot folosi de existenta acestui mail, data fiind fiind certitudinea ca el exista si dovedeste indubitabil veridicitatea celor spuse de mine?