avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Escrocherie de...firma?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Escrocherie de...firma?

Buna ziua!Sunt socat dupa ce am descoperit ca am fost constant inselat de o firma pe care o consideram serioasa...
-Sunt agent de paza si pe Contractul individual de munca am "norma intreaga,durata timpului de lucru de 12/24 ore;40 de ore pe saptamana".
-Am atestatul,deci sunt agent calificat.
-In luna februarie 2010, pentru ca un coleg a intrat in concediu, ni s-a spus ca vom lucra (la obiectivul pe care-l deservim) program de de 24/24("ca doar n-o sa angajam un om pentru o luna!).Am fost de acord doar pana se reglementeaza situatia-cca.2-3 servicii.
-Problema nu s-a rezolvat si am lucrat toata luna februarie, impreuna cu un coleg, 24/24 ore.Concret am avut 336 de ore lucrate si 112 ore de noapte.Din orele de noapte mi s-au scazut pauza de masa (la noi scad la 24 de ore -3(trei) ore!!!) si au ramas -ore lucrate 294.
-Plecand colegul in concediu(seful nostru pe obiectiv) am fost insarcinat sa fac eu pontajul pe luna respectiva.Eu l-am facut si am fost si la seful cu resurse umane , din societatea pazita, sa-l parafeze si semneze.S-a parafat si semnat.
-Am facut o copie la acest pontaj pe care am pastrat-o pentru a vedea daca ni se calculeaza drepturile corect.
-Ca si studiu de caz,am rugat o d-na contabila(Director economic la o societate)sa-mi calculeze cati bani voi avea de luat net.Diferenta a fost de cca.340 de Ron!!! Desi am solicitat explicatii,mi s-a spus ca daca nu-mi convine plata si conditiile din firma sa vin a doua zi dimineata cu demisia...!!!
-Acum ,va rog,sa-mi explicati ca la un copil -am totusi 49 de ani in iunie,(cu coduri,legi,articole..)cum sa procedez pentru a cere diferenta de bani firmei(cred ca nu ni s-au calculat ca ore suplimentare orele lucrate sambata si duminica) in instanta,cu avocat din oficiu(?) si ce si unde trebuie sa merg?.Ce articole concret sa invoc? Sa cer recalcularea si pe lunile de cand am fost angajat la ei?
-Poate v-am cam plictisit cu atata text ,dar am vrut sa cunoasteti situatia cat mai exact...Va multumesc pentru ajutor.:">
Cel mai recent răspuns: stavi , utilizator 08:09, 2 Aprilie 2010
1. In primul rand faceti o sesizare la ITM care va verifica si veti primi un raspuns scris cu rezultatul verificarii si masurile luate impotriva angajatorului.
2. In acelasi timp il puteti da in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de muncanu platiti taxe.
3. Raspunsul de la ITM va poate ajuta in instanta.
4. Puteti sa angajati un avocat iar onorariul acestuia il cereti, sub forma cheltuielilor de judecata, de la angajator.
Va multumesc pentru promptitudine.=D>Mai am o nelamurire:Raspunsul de la ITM vine dupa 30 de zile...si eu ( procesul meu)ar trebui rezolvat -parca-in max.15 zile...#-o
-Nu-i pot da in judecata prin "neplata drepturilor salariale"?
1. Ba da, puteti da pe angajator in judecata in paralel cu sesizarea la ITM.
2. Nu fiti asa de optimist, ca procesul nu se termina in 15 zile. Veti avea timp sa depuneti si raspunsul de la ITM.
3. Vedeti ca in litigiile de munca sarcina probei revine angajatorului si el trebuie sa depuna dovezile in apararea sa pana la prima zi de infatisare.
4. Adica dvs. cereti banii pentru salariu, ore suplimentare etc. si angajatorul trebuie sa probeze ca v-a platit acesti bani. Bineinteles ca si dvs. va trebui sa dovediti ca vi secuvin sumele respective.
Avand pontajul ,stampilat si semnat de seful de la resurse umane al unitatii unde facem paza(copie),cred ca pot proba cu acesta atat nr.de ore suplimentare ,cat si faptul ca ni s-au taiat din orele lucrate efectiv -cate 3 ore in loc de 2ore(pauzele de masa).Nu e de ajuns?
-Tot nu stiu unde trebuie sa merg si cu cine sa vorbesc pentru a avea un avocat din oficiu.Cui ma adresez?Multumesc!:D
Mergeti la Baroul avocatilor din localitatea sau judetul dvs.

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor....va rog!!!!! victorache victorache Buna seara! Am aflat de acest site de la o colega si am spus sa imi incerc norocul si poate ma ve-ti putea ajuta. Lucrez la institutie bugetara ca agent paza ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare UnInger UnInger Timp de 3 luni pe an lucrez pe luna in medie 86 de ore suplimentare, nu am cum sa beneficiez de cele 2 zile libere consecutiv, pentru ca lucrez o zi da, una ... (vezi toată discuția)
Program de munca 24 de ore cu 48 ciuchy_id ciuchy_id Am lucrat timp de mai bine de un an la un hostel in ture, programul fiind 24 cu 48 desi contractul imi este intocmit pe 8 ore de munca iar eu luna de luna am ... (vezi toată discuția)