Am lucrat timp de mai bine de un an la un hostel in ture, programul fiind 24 cu 48 desi contractul imi este intocmit pe 8 ore de munca iar eu luna de luna am semnat pontajul ca si cum asi fi lucrat 8 ore de luni pana vineri (iar eu lucram 24 cu 48 inclusiv weekendul) Acum as vrea sa imi dau patronul in judecata pentru ca ma jigneste si pentru ca nu vrea sa imi faca contractul de munca pe 24 de ore. De ce dovezi am nevoie pentru a demonstra ca intradevar am lucrat in ture de cate 24 de ore?? Cui sa ma adresez ? Am vreo sansa sa castig procesul? Mentionez ca pe carte de munca am salariul minim :( Va rog ajutati-ma!
Ca dovada puteti lua spre ex. colegii, care cred ca au avut acelasi regim de serviciu. De asemenea, orice acte care pot dovedi ca ati stat 24 de ore in serviciu sunt binevenite (diverse acte semnate la ore diferite in aceeasi zi si intr-un interval mai mare de 8 ore). Din pacate, pontajul nu va ajuta daca este semnat doar pentru 8 ore.
1. Faceti intai o sesizare la ITM care va efectua un control la anjagator si va verifica cele sesizate de dvs.
2. Veti primi un raspuns in scris care va poate ajuta in instanta.
Daca ma adresez unui avocat pentru a-mi da seful in judecata deoarece eu lucrez 24 de ore iar el mi-a facut contract de 8 ore, va trebui sa platesc avocatul de la inceput? sau dupa finalizarea procesului, partea pierzatoare plateste ambii avocati ( ma refer la avocatul meu si al sefului meu)??