avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de munca 24 de ore cu 48
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de munca 24 de ore cu 48

Am lucrat timp de mai bine de un an la un hostel in ture, programul fiind 24 cu 48 desi contractul imi este intocmit pe 8 ore de munca iar eu luna de luna am semnat pontajul ca si cum asi fi lucrat 8 ore de luni pana vineri (iar eu lucram 24 cu 48 inclusiv weekendul) Acum as vrea sa imi dau patronul in judecata pentru ca ma jigneste si pentru ca nu vrea sa imi faca contractul de munca pe 24 de ore. De ce dovezi am nevoie pentru a demonstra ca intradevar am lucrat in ture de cate 24 de ore?? Cui sa ma adresez ? Am vreo sansa sa castig procesul? Mentionez ca pe carte de munca am salariul minim :( Va rog ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:44, 14 Iulie 2009
Ca dovada puteti lua spre ex. colegii, care cred ca au avut acelasi regim de serviciu. De asemenea, orice acte care pot dovedi ca ati stat 24 de ore in serviciu sunt binevenite (diverse acte semnate la ore diferite in aceeasi zi si intr-un interval mai mare de 8 ore). Din pacate, pontajul nu va ajuta daca este semnat doar pentru 8 ore.
In cazul acesta de unde ar trebui sa incep? cui sa ma adresez?
Intradevar pontajul nu ma ajuta deloc.... dar intrebarea mea este... ma poate contrazice??
1. Faceti intai o sesizare la ITM care va efectua un control la anjagator si va verifica cele sesizate de dvs.
2. Veti primi un raspuns in scris care va poate ajuta in instanta.
Daca ma adresez unui avocat pentru a-mi da seful in judecata deoarece eu lucrez 24 de ore iar el mi-a facut contract de 8 ore, va trebui sa platesc avocatul de la inceput? sau dupa finalizarea procesului, partea pierzatoare plateste ambii avocati ( ma refer la avocatul meu si al sefului meu)??

Alte discuții în legătură

Plata sporului de noapte eniko69 eniko69 Lucrez in domeniul sanitar , avem program de lucru de 12 ore, de zi si de noapte. Am fost obligati sa lucram in program de 24 ore cu 48 liber timp de 8-9 luni, ... (vezi toată discuția)
Obiective expertiza adimanea adimanea Buna seara. In litigiul cu un fost angajator am solicitat sa mi se plateasca orele de noapte, orele suplimentare, cele lucrate sambata si duminica si in ... (vezi toată discuția)
Recuperare ore suplimentare mirela rotaru mirela rotaru Buna ziua, as avea o intrebare: ca functionar public, lucrez in ture :12 ore zi - 24 ore liber si 12 ore noapte - 24 ore liber. orele suplimentare se ... (vezi toată discuția)