avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Obiective expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Obiective expertiza

Buna seara. In litigiul cu un fost angajator am solicitat sa mi se plateasca orele de noapte, orele suplimentare, cele lucrate sambata si duminica si in zilele de sarbatori legale. Va mentionez ca am lucrat in ture de 24 cu 72 si 24 cu 48. Am depus grafice de lucru, procese verbale pe care parata nu le recunoaste. In schimb martorul propus de subsemnatul a recunoscut inscrisurile si a confirmat programul in ture de 24. Angajatorul sustine (cu foi de prezenta colectiva) ca programul meu era de luni pana vineri de 8 ore. A precizat ca nu are alte inscrisuri decat foile de prezenta pe care le-a depus la dosar. Instanta a aprobat efectuarea unei expertize si mi-a solicitat sa precizez obiectivele acesteia. As vrea sa stiu daca inscrisurile pe care le detin si pe care parata le contesta sunt luate in calcul la efectuarea expertizei atata timp cat angajatorul sustine ca nu are alte grafice de lucru decat cele depuse la dosar si ce obiective ar trebui sa solicit? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2019
adimanea, utilizator
Cel mai recent răspuns: adimanea , utilizator 18:22, 21 Mai 2019
Obiectivele concrete pentru expertiza pot fi stabilite numai dupa ce se consulta dosarul cauzei si inscrisurile existente. In mod normal aceste inscrisuri de care amintiti ca le-ati depus la dosar, pentru a avea relevanta legala ar trebui sa fie semnate de angajator/ sef de sector, etc. si datate.
Puteti cere sa se aprecieze daca documentele puse la dispozitie sunt autentice (eventual in urma unei expertize grafologice pentru semnaturile celor care au emis documentele).
In activitatea pe care ati desfasura-o nu existau rapoarte de tura in care sub semnatura dvs. sa se poata identifica si perioada efectiv lucrata ?
In contractul colectiv de munca si ROI intocmite la nivel de firma, precum si contractul individual de munca nu se precizeaza programul de lucru asa cum prevede Codul muncii ?
Buna ziua! Multumesc pentru raspuns. In contractul de munca se precizeaza ca lucrez in ture inegale de 12 cu 24 fara a depasi 48 de ore pe saptamana, fata de 40 cat este norma legala. Insa asa cum am spus angajatorul nu recunoaste ca am efectuat ore suplimentare si a depus acele fise de prezenta false. Da avem un registru de procese verbale insa angajatorul il contesta spunand ca nu e semnat de el. Mai mult dintr-un contract de prestari servicii pe care angajatorul il are cu beneficiarul reiese ca activitatea mea si a colegilor era de permanenta 24 din 24 inclusiv sambata si duminica. Cu toate acestea angajatorul sustine ca programul meu este cel din foile de pontaj. Ce pot face? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca trebuie sa contactati un avocat specializat in dreptul muncii care dupa ce studiaza in amanuntime dosarul cauzei va poate sfatui la obiect.
Documentele pe care le mentionati in ultimul dvs. mesaj este bine sa le puneti la dosarul cauzei, chiar daca angajatorul sustine altceva. In fata instantei este vorba de cuvantul dvs. impotriva cuvantului angajatorului.
Nu este rau daca veti mai nominaliza martori care va pot sustine punctul de vedere.
Gasiti informatii utile cazului dvs. aici: www.avocatnet.ro/articol_512...
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foi de prezenta colectiva adimanea adimanea Buna ziua. Am un litigiu in instanta cu un fost angajator, iar acesta a anexat intampinarii foi de prezenta colectiva in care se mentioneaza ca subsemnatul am ... (vezi toată discuția)
Norma de munca lunara pentru o sectie de spital florincamelia florincamelia cum se determina numarul de ore suplimentare (lucrate in zile de sambata si dumunica) si cum se acorda liberele aferente acestor ore intr-o sectie de spital ... (vezi toată discuția)
Nelamurire luca ioan luca ioan Buna ziua Lucrez intr-o unitate cu regim special( statut special). La inceputul anului directorul unitatii este obligat potrivit legii( art45 si .46 din ... (vezi toată discuția)