avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... NELAMURIRE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

NELAMURIRE

Buna ziua
Lucrez intr-o unitate cu regim special( statut special). La inceputul anului directorul unitatii este obligat potrivit legii( art45 si .46 din L293/2004) sa organizeze timpul de lucru pe sectoare de activitate pe un an intreg. Fara a consulta sindicatul directorul unitatii a stabilit urmatorul program :
a)- 8 ore de lucru in intervalul orar 07-15 urmat de 16 ore repaus, de luni pana vineri inclusiv. Repausul saptamanal va fi in zilele de sambata si duminica. PANA AICI ESTE BINE. Fac exceptie lucratorii din reeducare care vor lucra in zilele de sambata si duminica. AICI URMEAZA NELAMURIREA .Acestia vor avea repaus saptamanal intr-una din zilele de sambata sau duminica si o zi in cursul saptamanii(???).
b)12 ore program de lucru in timpul zilei urmat de 36 ore libere. Repaosul saptamanal va in zilele de sambata sau duminica (in functie de program) si intr-una din zilele lucratoare ale saptamanii(???).
c) AICI ESTE NELAMURIREA MARE . program in ture : 12 ore program de lucru in cursul zilei si 24 ore timp liber si 12 ore program de lucru in cursul noptii urmat de 48 de ore liber. SE CONSIDERA ZILE DE REPAUS SAPTAMANAL O PERIOADA DE 48 DE ORE DIN TIMPUL SAPTAMANII SOCOTITA DE LA DATA LA CARE IESE SCHIMBUL DIN TURA DE NOAPTE.
Am incercat sa discut cu directorul unitatii ca programul unitatii stabilit nu este legal, deoarece nu respecta Codul Muncii(art 132) dar nu vrea sa inteleaga.
Cine are dreptate in privinta programului de munca si daca se poate o simulare a unui program corect.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 15:53, 24 Ianuarie 2010
se utilizeaza si program de 12/36... este legal !
pentru cazul lucrului in zilele de sambata si duminica se acorda zile libere in grafic in timpul saptamanii!
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:

Este in limitele de repaus stabilite de C Muncii si de contractul dv col de munca,
care desigur ca se subordoneaza la: LEGEA nr.293 din 28 iunie 2004(chiar atat
de special...?!:happy:)-privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciare !!!!!
:closedtopic:


numai din punct de vedere al respectarii ordinelor din sistem !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

12 ore lucrate, 24 libere, mai e nevoie de 2 zile libere consecutiv? ella_1313 ella_1313 Daca se lucreaza 12 ore, si de dau 24 ore libere, nu se depasesc 48 ore pe saptamana. Mai e nevoie sa fie indeplinita conditia de 2 zile consecutiv libere.? (vezi toată discuția)
Repaus minim dupa tura de 12 ore noaptea Iryna28 Iryna28 Buna ziua, Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Daca un angajat lucreaza in ture de 12 ore (7:00-19:00 si 19:00-7:00) si dupa tura de zi (7:00-19:00) ... (vezi toată discuția)
Program 12 cu 24, 12 cu 48 neov neov Buna ziua, S-a mai discutat de nenumarate ori acest aspect dar in continure unele aspecte sunt neclare pentru mine. Trebuie asigurat program 247 intr-o ... (vezi toată discuția)