avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 12 ore lucrate, 24 libere, mai e nevoie de 2 zile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

12 ore lucrate, 24 libere, mai e nevoie de 2 zile libere consecutiv?

Daca se lucreaza 12 ore, si de dau 24 ore libere, nu se depasesc 48 ore pe saptamana. Mai e nevoie sa fie indeplinita conditia de 2 zile consecutiv libere.?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 21:16, 20 Aprilie 2012
Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.adica pentru programul 12ore lucrate se primesc 24 liber,iar durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
ContSters136493, utilizator
La mine se lucreaza 12 ore cu 24 libere, dar la un control ITM mi s-a spus sa arat ca ii dau pe sapt 2 zile consecutiv. nu gasesc in lege acest aspect. angajatul lucreaza 36 ore pe sapt sau maxim 48 ore. daca ii dau si 2 zile consecutiv nu-si mai face norma d lucru. cum sa fac?
Norma de lucru in medie este de 170 ore/luna ... Repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica. În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern, situaţie în care se va negocia şi acorda un spor la salariul de bază.

Art. 137 C.mun.
(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
.....

Daca se lucreaza s/d tura cate 12 ore,se primeste cate o zi libera pt. fiecare dintre aceste zile in cursul saptamanii urmatoare,nu pt. ca s-a lucrat 12 ore ci pt. ca repaosul saptamanal se acorda in cursul saptamanii,cred ca la acest aspect se refera ITM ul...
Deci daca lucreaza luni 12h, trebuie sa fie liber marti si miercuri asa se calc 24 h?

Alte discuții în legătură

Legalitate program 12/24 - 12/48 Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, am nevoie de ajutor... in exprimare #-o Cum explic cuiva de ce nu e legal 12/24... si atat si ca trebuie sa fie 12/24, 12/48, va rog? (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal vs repaus saptamanal Patience Patience Buna ziua, Am o intrebare referitor la modul de lucru corect pentru un salariat cu norma intreaga (8h/s,40h/s), dar cu un program de lucru inegal. E ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare - munca in ture Ada30teo Ada30teo Daca am salariati care lucreaza in ture 1 saptamana 6 h/zi de luni pana vineri si Sambata+Duminica 10h/zi, iar in saptamana urmatoare lucreaza doar de luni ... (vezi toată discuția)