Am lucrat timp de mai bine de un an la un hostel in ture, programul fiind 24 cu 48 desi contractul imi este intocmit pe 8 ore de munca iar eu luna de luna am semnat pontajul ca si cum asi fi lucrat 8 ore de luni pana vineri (iar eu lucram 24 cu 48 inclusiv weekendul) Acum as vrea sa imi dau patronul in judecata pentru ca ma jigneste si pentru ca nu vrea sa imi faca contractul de munca pe 24 de ore. De ce dovezi am nevoie pentru a demonstra ca intradevar am lucrat in ture de cate 24 de ore?? Cui sa ma adresez ? Am vreo sansa sa castig procesul? Mentionez ca pe carte de munca am salariul minim :( Va rog ajutati-ma!
Inca o intrebare mai am, daca doresc sa imi dau seful in judecata pentru ca lucrez 24 de ore dar am contract de 8 ore ar trebui sa imi dau demisia sau pot sa o dau in judecata si in timp ce sunt angajata in societatea lui?
Puteti actiona in judecata angajatorul chiar daca sunteti salariatul lui. Avocatul va va cere probabil un onorariu la inceputul procesului. Este util insa sa faceti o sesizare catre ITM, iar constatarile acestora sa le prezentati ca proba, in litigiul de munca.