avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1329 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata sporului de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata sporului de noapte

Lucrez in domeniul sanitar , avem program de lucru de 12 ore, de zi si de noapte. Am fost obligati sa lucram in program de 24 ore cu 48 liber timp de 8-9 luni, si ,mai nou ni s-a spus ca managerul nu permite plata orelor de noapte, doar daca in cursul lunii avem cel putin 5 nopti, deci 5 ture de 12 ore de noapte lucrate.Mentionez ca in pontaj nu apare 24 de ore , ci este 12 cu 24.Programarea este afisat la locul de munca , pontajul trimis de asistenta sefa este cu 12 cu 24, desigur, cu acordul managerului.De 9 luni de zile si programarea este facuta in asa fel , incat macar la 2 persoane sa nu le iasa 5 nopti, astfel pierzand sporul de 15% de tura.
Va rog sa-mi spuneti daca este legal asemenea "practica", si daca nu este, cum credem si noi, cui ne putem adresa.

Alte discuții în legătură

Recuperare ore suplimentare mirela rotaru mirela rotaru Buna ziua, as avea o intrebare: ca functionar public, lucrez in ture :12 ore zi - 24 ore liber si 12 ore noapte - 24 ore liber. orele suplimentare se ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte ionyandreescu ionyandreescu Buna ziua! la spitalul unde lucrez am program 12/24 si 12/48. De platit se plateste spor de tura, nu ore de nopte. pentru un spor de tura trebuie sa avem cel ... (vezi toată discuția)
Spor radiologie codruta pop codruta pop buna ! cate ore sau nopti trebuie sa faci ..pt a primi sporul de tura? vb de radiologie unde lucram mai nou 5 zile si 2 libere...6 ore. 3 ture. am 5 zile ... (vezi toată discuția)