avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare ore suplimentare

Buna ziua, as avea o intrebare: ca functionar public, lucrez in ture :12 ore zi - 24 ore liber si 12 ore noapte - 24 ore liber. orele suplimentare se compenseaza prin libere platite. daca am tura de noapte de 12 ore si imi iau liber (compensarea orelor suplimentare), mai am dreptul ulterior la cele 48 de ore libere? Seful nosru spune ca, atata timp cat nu efectuam practic tura de noapte nu are de ce sa ne dea liber 48 de ore, ci 24....in celelalte 24 sa ne cheme program normal la munca. E corect si legal asa? as intelege sa nu iau sporul de noapte , daca nu efectuez practic tura, dar ce legatura are cu cele 48 libere aferente turei normale? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:53, 1 Iunie 2012
In baza programului de lucru, dumneavoastra trebuie sa urmariti ca la sfarsitul lunii, pe baza pontajului , sa aveti numarul de ore lucrate corespunzator numarului de zile lucratoare din luna respectiva si separat numarul de ore suplimentare lucrate in scopul recompensarii acestora conform codului muncii. Prezenta la lucru pe baza de grafic, o stabileste seful dumneavoastra pentru a acoperi intrega durata a zilei de lucru, inteleg ca este vorba de tura continua. Orele prestate in intervalul 22.00-6.00 trebuie sa fie platite cu spor de cel putin 25%
Fiind functionar public aveti grija ca prevederile Codului Muncii nu sunt aplicabile in totalitate dvs .. sunt aplicabile prevederile Legii nr.188/1999 si prevederile Legii nr.284/2010.

daca am tura de noapte de 12 ore si imi iau liber (compensarea orelor suplimentare), mai am dreptul ulterior la cele 48 de ore libere?

Pentru ce sa aveti dreptul la 48 de ore libere ? .. nu exista nicio astfel de prevedere in legislatia aplicabila functionarilor publici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj paznic unitate scolara geoo83 geoo83 Orele de lucru ale paznicilor din scoala se face in ture 12/24 - 12 /48. Va rog sa -mi spuneti care este numarul orelor de liber cu care vor fi compensati ... (vezi toată discuția)
Intrare in concediu ovidiu2406 ovidiu2406 in conditiile in care se lucreaza dupa programul 12 ore de zi cu 24 ore liber, 12 ore noapte cu 48 ore liber si iesi practic din tura de noapte deci ai avea 48 ... (vezi toată discuția)
Plata orelor lucrate pe tura de noapte Cristian-Paul Cristian-Paul Buna ziua, Lucrez in functia de curier extern la o societate comerciala, programul meu de lucru este ... (vezi toată discuția)