La dezbaterea unei mosteniri se poate opta cu acordul celorlalti doi mostenitori ca 2 parcele de teren sa fie impartita fiecare in trei astfel : din cele trei parti egale doua sa fie in aceeasi parcela sa revina unui mostenitor iar a treia celui de al treilea, iar in cea de doua la fel? Adica pe o parcela un mostenitorul 1 sa aiba 2 parti impreuna cu cel de al treilea iar in a doua parcela mostenitorul 2 sa aibe 2 parti impreuna cu al treilea.Acest lucru ar fi benefic pentru a usura lucrarile specifice.
Daca un locatar membru al unei asociatii de propietari a decedat si avea datorii la intretinere pe o perioada mai mare de timp ( ani de zile si rau platnic ), cum se poate recupera suma datorata pentru plata utilitatilor ?
Mentionez ca apartamentul a fost lasat ca mostenire unui nepot, Multumesc anticipat.
La cat timp dupa depunerea actelor stabilite ( copii de pe actul de deces, certificate nastere copii etc.) notarul public este obligat sa stabileasca cotele de mostenire ale sotului supravietuitor si a descendenţilor defunctului ?
Aceasta actiune poate fi suspendata? Daca da, care ar putea fi motivele legale?
In urma decesului unuia dintre soti, bunurile imobile (terenuri intra si extravilan) aflate in proprietatea decedatului inaintea casatoriei sunt impatite intre sotul supravetuitor si copii sau numai intre copii?