avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La dezbaterea unei mosteniri se poate opta cu acordul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La dezbaterea unei mosteniri se poate opta cu acordul celorlalti ...

La dezbaterea unei mosteniri se poate opta cu acordul celorlalti doi mostenitori ca 2 parcele de teren sa fie impartita fiecare in trei astfel : din cele trei parti egale doua sa fie in aceeasi parcela sa revina unui mostenitor iar a treia celui de al treilea, iar in cea de doua la fel? Adica pe o parcela un mostenitorul 1 sa aiba 2 parti impreuna cu cel de al treilea iar in a doua parcela mostenitorul 2 sa aibe 2 parti impreuna cu al treilea.Acest lucru ar fi benefic pentru a usura lucrarile specifice.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:01, 24 Februarie 2025
Asta timp cat exista acord puteți rezolva amiabil la un notar..
Se poate, dar nu la dezbaterea moștenirii.
La dezbaterea moștenirii, obțineți acte de proprietate (certificatul de moștenitor) si se stabilește cota care revine fiecăruia.
După care, trebuie sa faceți partajul și la partaj, împărțiți cum doriți.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj voluntar fara intabulare? justme1 justme1 Buna ziua, as dori sa fac fac succesiunea dupa moartea parintilor mei (suntem doi frati). Ne-am inteles asupra impartirii si am mers la notar, cu toate actele ... (vezi toată discuția)
Reparcelare teren ContSters228970 ContSters228970 Suntem un grup de persoane fizice care avem parcele de teren lungi si inguste (terenurile sunt unul langa altul) si vrem sa le facem mai scurte si mai late. ... (vezi toată discuția)
Acceptarea si renuntarea la mostenire seneca399 seneca399 Dupa ultimul autor au ramas trei copii(inca in viata) care solicita deschiderea succesiunii.Doi dintre ei ar vrea sa renunte la dreptul lor din casa si teren ... (vezi toată discuția)