avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Activitate Nicoleta Ilea

Activitate Nicoleta Ilea

Răspuns la discuția Cotizatia la CAS, CASS
Cu multa placere
Daca bonusul este negociat 1% brut, atunci acea suma se adauga la salariul de incadrare si rezulta venit brut realizat si poi se calculeaza si se retin toate contibutiile si impozitul.
Daca este negociat ca net, atunci se va calcula brutul la acest venit net, se va adauga salariului de incadrare si veti primi net atat cat ati negociat.
Indiferent de varianta, solicitati fluturasul de salariu si acolo veti regasi informatia. Cel mai probabil figureaza in rubrica "prima"
Răspuns la discuția Plata accesorii
Si mama mea a patit acelasi lucru. Am mers la Administratia financiara, a cerut lamuriri si apoi a complet o declaratie pentru stingerea acestor "datorii"
Răspuns la discuția Cotizatia la CAS, CASS
Primul pas ar fi sa solicitati o adeverinta de la firma respectiva, precum si documetele justificative de plata a contributiilor pe lunile in cauza (poate este doar o eroare de sistem la CAS, situatie des intalnita).
Daca se dovedeste ca firma a retinu, dar nu a virat contributiile solicitati in scris acest lucru (cerere in dublu exemplar cu nuar de inregistrare luat de la secretariat). Puteti sesiza Inspectia Muncii cu privire la acest lucru. Se poate actiona in instanta firma pentru neplata acestor contributii.
Răspuns la discuția Concediu de risc maternal
Exact. Perioada de concediu medical este perioada de stagiu asimilat.
Răspuns la discuția Amenintat de fostul sef
Din tot ceea ce ati povestit dvs fostul angajator nu are ce sa va faca, amenintarile la fel ca si hartuirea si santajul sunt infractiuni la adresa libertatii. Cred ca puteti intoarce foaia cu aceasta persona, fie alegeti sa il ignorati, fie ii puteti face plangere la politie pentru amenintari. Puteti sesiza si Inspectia Muncii cu privire la nerespectarea prevederilor legale din domeniului relatiilor de munca.
Răspuns la discuția Concediu de risc maternal
Buna ziua, Veti beneficia de indemnizatie si concediu de crestere si ingrijire copil pentru cel de al 2 lea copil.
Răspuns la discuția Ore de noapte neplatite..
Sesizati Inspectia Muncii cu privire la toate aceste nereguli.
Răspuns la discuția Angajare pensionar....
Daca nu a fost incadrat in alt grad de handicap ar putea continua sa lucreze, acum depinde si daca persoana poate. Altte scutiri de taxe nu sunt.
Răspuns la discuția instiintare perioada de proba
In perioada de proba contractul de munca poate inceta in orice moment, la initiativa oricareia dintre parti. Daca seful nu doreste sa accepte situatia, este problema lui. Prietena dvs poate trimite Notificarea de incetare a contractului de munca in baza art 31.3 din Codul Muncii prin curier cu confirmare de primire.

in ceea ce priveste inregristrarea contractului de munca in forma fizica nu se mai face de multi ani, inregistrarea facandu-se prin intermediul REVISAL (registrul general de evidenta a salariatilor) si se transmite on-line la ITM. ITM-ul poate verifica prin aplicatia proprie / metoda proprie transmiterea acelei inregistrari.