avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate Ana101010

Activitate Ana101010

Vă mulțumesc pentru raspuns.
Ce articol din lege pot sa invoc cand voi merge la starea civila? Pot sa chem politia? Cum fac? Reiterez, nu vor sa ma ajute. Sa inteleg ca am fost luata peste picior, nu?
Deci exista acest "certificat de stare civila"? (NU CELIBAT)
Menționez ca nu pot sa solicit direct acest "certificat" ambasadei deoarece dureaza prea mult timp, de aceea am venit in tara sa solicit personal.
Buna seara.
INAINTE DE TOATE, NU FAC REFERIRE LA ADEVERINTA DE "CELIBAT".
Ma voi casatori in Spania si am nevoie de un asa-zis "certificat de stare civila" (spusele celor de la ambasada).
E, problema e urmatoarea. Eu cand am fost la starea civila in Romania ca sa cer acest "certificat", doamnele dragute de acolo mi-au dat de inteles ca eu nu am dreptul pentru a solicita "asa-ceva" din moment ce sunt divorțată. Ca am nevoie decat de cert de casatorie cu mentiune de divort.
Le-am explicat ca pe langa certificatul de casatorie cu mentiune de divort, registrul civil spaniol obliga persoanele in cauza sa aducă si acest "certificat".
De ce doamnele de la starea civila NU VOR sa ma ajute, din moment ce cei de la ambasada romana au spus clar (am fost de doua ori, eu expunându-le raspunsul doamnelor) ca cei de la starea civila sunt OBLIGATI in a-mi elibera un document RECUNOSCUT ca si EXISTENT ca act in Romania.
Ma puteti ajuta va rog frumos?
Am pierdut destul de multi bani, castigati cu trudă si multa munca, ca sa aflu că administrația in romania e un circ.
Daca ati stii cat de multe procuri si deplasari am facut...
De 6 ani incerc sa ma căsătoresc in Spania si, datorita programarilor registrului civil spaniol (rar existente) + "expirare" documente + nonsalanta ofițerilor de stare civila, a fost un eșec mereu. Ma puteti ajuta, va rog?
Exista acest "certificat de stare civila" sau statul spaniol și ambasada României "ma i-au la misto" si sunt drogati?

Vă mulțumesc foarte mult!