avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... \"Certificat\" de \"stare civila\"
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

"Certificat" de "stare civila"

Buna seara.
INAINTE DE TOATE, NU FAC REFERIRE LA ADEVERINTA DE "CELIBAT".
Ma voi casatori in Spania si am nevoie de un asa-zis "certificat de stare civila" (spusele celor de la ambasada).
E, problema e urmatoarea. Eu cand am fost la starea civila in Romania ca sa cer acest "certificat", doamnele dragute de acolo mi-au dat de inteles ca eu nu am dreptul pentru a solicita "asa-ceva" din moment ce sunt divorțată. Ca am nevoie decat de cert de casatorie cu mentiune de divort.
Le-am explicat ca pe langa certificatul de casatorie cu mentiune de divort, registrul civil spaniol obliga persoanele in cauza sa aducă si acest "certificat".
De ce doamnele de la starea civila NU VOR sa ma ajute, din moment ce cei de la ambasada romana au spus clar (am fost de doua ori, eu expunându-le raspunsul doamnelor) ca cei de la starea civila sunt OBLIGATI in a-mi elibera un document RECUNOSCUT ca si EXISTENT ca act in Romania.
Ma puteti ajuta va rog frumos?
Am pierdut destul de multi bani, castigati cu trudă si multa munca, ca sa aflu că administrația in romania e un circ.
Daca ati stii cat de multe procuri si deplasari am facut...
De 6 ani incerc sa ma căsătoresc in Spania si, datorita programarilor registrului civil spaniol (rar existente) + "expirare" documente + nonsalanta ofițerilor de stare civila, a fost un eșec mereu. Ma puteti ajuta, va rog?
Exista acest "certificat de stare civila" sau statul spaniol și ambasada României "ma i-au la misto" si sunt drogati?

Vă mulțumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:06, 10 August 2019
1. Cererile privind procurarea și eliberarea certificatelor de stare civilă ale cetățenilor străini ale căror acte și fapte de stare civilă s-au produs și s-au înregistrat în România, adresate misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale acestor țări, acreditate în România, precum și ale cetățenilor români aflați în străinătate, adresate misiunilor diplomatice și oficiilor consulare de carieră ale României sau Ministerului Administrației și Internelor, vor fi soluționate de Inspectoratul Național pentru Evidența Persoanelor din cadrul Ministerului Administrației și Internelor.

2. Cererea , pentru cei aflati in tara, se depune la serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor sau, după caz, la primăria unității administrativ-teritoriale care are în păstrare registrul de stare civilă sau de la domiciliul ori reședința petiționarului.
Vă mulțumesc pentru raspuns.
Ce articol din lege pot sa invoc cand voi merge la starea civila? Pot sa chem politia? Cum fac? Reiterez, nu vor sa ma ajute. Sa inteleg ca am fost luata peste picior, nu?
Deci exista acest "certificat de stare civila"? (NU CELIBAT)
Menționez ca nu pot sa solicit direct acest "certificat" ambasadei deoarece dureaza prea mult timp, de aceea am venit in tara sa solicit personal.
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2019
Ana101010, utilizator
Da, exista acest "certificat de stare civila".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere casatorie si divort in romania cristiancosmin cristiancosmin buna. am o problema si sper sa ma puteti ajuta. eu locuiesc din 2002 in spania. m-am casatorit in barcelona cu o spaniola in 2003 si m-am divortat in 2010 dar ... (vezi toată discuția)
Inscrierea certificatelor de nastere emise in strainatate dupa un an de la nastere ContSters56609 ContSters56609 As vrea sa vedem cum trebuie sa fac pentru a declara copii mei, nascuti in spania si pe care nu i-am declarat la ambasada intr-un an de la data nasterii. Eu, ... (vezi toată discuția)
Valabilitate certificat de celibat ema05 ema05 Va rog cu respect sa ma lamuriti in legatura cu doua aspecte. Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean strain si mi s-au cerut un certificat de cutuma si unul ... (vezi toată discuția)