As vrea sa vedem cum trebuie sa fac pentru a declara copii mei, nascuti in spania si pe care nu i-am declarat la ambasada intr-un an de la data nasterii.
Eu, sunt divortata din 2001, dar nu mi-am schimbat numele inapoi ca nu am avut timp pt ca am plecat in spania, deci eu inca am numele de familie al fostului sot.
Asta e una...ca as vrea sa pastrez in continuare acest nume de familie pentru ca am toate actele cu acest nume, atat cele romanesti cat si cele din spania, plus diplomele de recunoastere a studiilor plus inscrierile la niste examene pe care trebuie sa le dau in curand aici.
Apoi, sunt copii...nascuti in spania unul pe 15 sept 2006 si altul pe 14 mai 2008. tatal e fostul sot...adica au acelasi nume de familie cu mine si cu tatal
Nu i-am declarat la ambasada romaniei pana acum si din cate am inteles e nevoie de o hotarare judecatoreasca da nu cunosc legile romanesti in acest sens.
Actele de stare civilă ale cetăţenilor români (naştere, căsătorie şi deces) întocmite în străinătate au putere doveditoare în România numai dacă sunt transcrise în registrele de stare civilă române.
Cetăţenii români aflaţi în străinătate pot solicita înscrierea în registrele de stare civilă române, de la misiunile diplomatice sau oficiile consulare de carieră ale României, a certificatelor de stare civilă eliberate de autorităţile străine, care îi priveşte, în cazul în care înregistrarea actului sau faptului de stare civilă a fost făcută în prealabil la autoritatea din statul în care aceştia de află; înscrierea se face cu aprobarea şefilor misiunilor diplomatice sau ai oficiilor consulare, iar refuzul acestora de motivează.
Transcriere acte
octavian77
sunt casatorit in strainatate si as vrea sa transcriu certificatul de casatorie si certificatul de nastere al unuia dintre copii. As vrea sa stiu daca pt face ... (vezi toată discuția)