avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Activitate Bect

Activitate Bect

Răspuns la discuția Identitate personala
Buna ziua..Situatia sta in felul urmator:O persoana fizica, i_a inmanat unei alte persoane (tot fizice) un Curriculmum Vitae, in scop profesional... Aceasta din urma, la randul ei a "raspandit" datele personale ale persoanei din Cv.,mai multor persoane.(enumerez:Nume, Prenume, Data nasterii, Adresa de domiciliu, nr de tel. etc) .fara ca persoana mentionata in Cv, sa stie...... Doresc sa stiu ce masuri se pot lua in legatura cu persoana care a raspandit aceste informatii, fara acordul persoanei in fapt. Situatia se considera a fi fapta penala sau doar se sanctioneaza cu plata unei amenzi??? Multumesc pentru timpul d_ voastra. Zi frumoasa.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ca sa va raspunda cineva, este necesar se descrieti exact situatia de fapt.

Răspuns la discuția Identitate personala
Multumesc pt raspuns.. Este vorba de o persoana fizica, care a dat unei persoane in scop profesional datele sale personale, (nr tel, adresa de domiciliu, e_mail, data nasterii etc) iar acesta din urma le transmite mai departe tertelor persoane fara acordul persoanei careia i le_a transmis... Ma gandesc daca se poate incadra in "Violarea de secrete din codul penal, articolul 501?" Va multumesc frumos pt timpul d_voastra acordat.
Buna ziua. Asi avea o intrebare legata de divulgarea datelelor cu caracter personal. Ce masuri ar trebui sa iau cand cineva imi divulga altor persoane fara acordul meu, datele personale si anume :adresa de e_mail, numarul de telefon, si adresa de domiciuliu. Care sunt sanctiunile in situatia de fata? Multumesc.