avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Identitate personala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Identitate personala

Buna ziua. Asi avea o intrebare legata de divulgarea datelelor cu caracter personal. Ce masuri ar trebui sa iau cand cineva imi divulga altor persoane fara acordul meu, datele personale si anume :adresa de e_mail, numarul de telefon, si adresa de domiciuliu. Care sunt sanctiunile in situatia de fata? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bect , utilizator 12:50, 11 August 2019
Sanctiunile depind de calitatea persoanei respective (firma sau persoana particulara), de prejudiciile aduse, daca este vorba de instigare la ura/discriminare/violente, etc. Pe ultima varianta, mergeti la Politie si discutati.
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2019
tgeorgescu, utilizator
Multumesc pt raspuns.. Este vorba de o persoana fizica, care a dat unei persoane in scop profesional datele sale personale, (nr tel, adresa de domiciliu, e_mail, data nasterii etc) iar acesta din urma le transmite mai departe tertelor persoane fara acordul persoanei careia i le_a transmis... Ma gandesc daca se poate incadra in "Violarea de secrete din codul penal, articolul 501?" Va multumesc frumos pt timpul d_voastra acordat.
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2019
Bect, utilizator
Ca sa va raspunda cineva, este necesar se descrieti exact situatia de fapt.
Buna ziua..Situatia sta in felul urmator:O persoana fizica, i_a inmanat unei alte persoane (tot fizice) un Curriculmum Vitae, in scop profesional... Aceasta din urma, la randul ei a "raspandit" datele personale ale persoanei din Cv.,mai multor persoane.(enumerez:Nume, Prenume, Data nasterii, Adresa de domiciliu, nr de tel. etc) .fara ca persoana mentionata in Cv, sa stie...... Doresc sa stiu ce masuri se pot lua in legatura cu persoana care a raspandit aceste informatii, fara acordul persoanei in fapt. Situatia se considera a fi fapta penala sau doar se sanctioneaza cu plata unei amenzi??? Multumesc pentru timpul d_ voastra. Zi frumoasa.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ca sa va raspunda cineva, este necesar se descrieti exact situatia de fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie zamfir costel zamfir costel buna ziua,poate ma poate ajuta cineva,nu inteleg despre ce e vorba into citatie data de tribunal,in citatie spunedespre o persoana care este chemata in ... (vezi toată discuția)
Protejarea datelor cu caracter personal ContSters156394 ContSters156394 Buna seara. Daca aleg sa trimit online CV-ul meu (continand date personale) unui angajator sau unei companii de recrutare de personal, cum pot avea siguranta ... (vezi toată discuția)
Publicare date personale pe internet Luu Luu Buna ziua. Am o intrebare. Am comandat de la cineva de pe Internet cateva produse (imbracaminte). Mi-a trimis coletul prin posta, ramburs,dar mi-a luat mai ... (vezi toată discuția)