avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Activitate budauangela

Activitate budauangela

Buna seara!

1Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru ca sa primesc prima pentru nasterea unui copil, prima prevazuta si in CCM. Am nascut in 4.03. 2009 si ma tot amana cu plata.
Multumesc anticipat!
P.S. Am vreo sansa sa primesc banii din urma, de la nasterea celorlalti copii?
Răspuns la discuția contract de donatie
M-ati inteles gresit.Eu sunt persoana ce a primit donatia si nu e in interesul meu sa desfiintez acest contract.Unchiul meu,[fratele vitreg al tatalui meu] doreste sa atace contractul de donatie facut de mama sa [bunica mea] catre mine.Vreau sa stiu daca legal are sanse de reusita.In prezent se desfasoara procesul pentru impartirea mostenirii si doresc sa stiu daca trebuie sa ma prezint la tribunal pentru a-mi apara terenul care mi-a fost donat [terenul este inclus in masa succesorala].
Multumesc pentru precizarile trimise anterior.
Budau Angela
MULTUMESC!!!!!!
1.Bunica s-a recasatorit in anul 1946, deci in 1960 erau casatoriti insa n-au locuit impreuna decat rareori. Nu au fost divortati niciodata. In 1968 ,bunica si-a dat sotul in judecata pentru a obtine macar o pensie alimentara pentru copilul pe care il aveau impreuna.
2. Bunica a facut cerere si a primit titlul de proprietate doar pentru terenul de pe rolul strabunicului. Pe acest titlu se gasesc terenurile primite ca zestre de bunica (4045m.p.) si terenul primit de primul sot (bunicul meu natural)--cei 5000m.p. din care am primit donatia. In total 9045m.p.
3. Al doilea titlu cuprinde terenurile care au apartinut celui de-al doilea sot al bunicii (8400m.p.). Acest titlu apartine fratelui vitreg al tatalui meu si doar el este trecut la rubrica mostenitori. Din aceste terenuri bunica si copii din prima casatorie nu au primit nimic. Pentru aceste terenuri a facut cerere doar fiul din a doua casatorie a bunicii.

Sper sa va fie utile aceste lamuriri si va rog sa-mi raspundeti din nou la intrebarile adresate anterior. Multumesc.
Multi mostenitori ........!!!!!!!!...prea putin pamant!!!!!!!
Multumesc frumos pentru raspuns!!

1.In 1991 doar fratele vitreg a depus cerere si doar el a fost trecut pe titlul de proprietate cu terenul ce apartinuse tatalui sau natural. Poate si pentru ca in anul 1960, la rolul bunicului vitreg, la rubrica membrii familiei, era trecut doar batranul fara sotie sau copil deoarece atunci locuia singur. Bunica traia in momentul eliberarii titlului (in 1996 ) dar nu a primit nimic, nu stiu de ce.
2. Nu am vazut titlul si nu va pot spune sigur. Dar daca bunica nu este trecuta pe titlu, ce sanse avem ca sa obtinem partea ei?
3. In 1961 batranul a intrat in intovarasire cu 8300m.p.
4. Bunica mi-a donat din terenul pe care l-a primit bunicul meu natural in baza legii din 27.03. 1945si pe care dansa il are pe titlul de proprietate in baza legii 18/1991.

Cum pot sa dovedesc faptul ca terenul respectiv a fost dobandit de bunicul meu pentru ca a fost in razboi si nu de bunica?
In cazul in care voi reusi sa dovedesc acest lucru cum se vor imparti cei 5000m.p.? Pe titlul bunicii sunt in total 9045m.p.
va rog sa-mi spuneti ce se poate face in urmatoarea situatie?
bunicii mei s-au casatorit in 1940. Din casatoria lor s-au nascut 2 copii, tatal meu si sora lui. In 1945 bunicul a primit 5000 m, dar pentru ca a murit inainte de primirea titlului de proprietate, pamantul a fost trecut pe rolul strabunicului, apoi pe titlul de proprietate al bunicii. In 1946 bunica s-a recasatorit, iar din aceasta casatorie s-a nascut un copil, fratele vitreg al tatalui meu. Bunica a ramas vaduva in 1975. IN anul 1991 fratele vitreg al tatalui meu a depus cerere pentru primirea pamantului ce apartinuse tatalui sau natural si l-a primit integral, inclusiv cu partea mamei sale fara nici o dezbatere de mostenire. In 2003 bunica mi-a dat mie, nepoatei dupa fiul din prima casatorie, 1800m2 din pamantul dobandit de bunicul meu natural. S-a facut un contract de donatie fara nici o clauza. In ianuarie 2008 bunica a decedat. Acum, fratele vitreg al tatei a dat familia in judecata pentru ca sa impartim terenul de pe titlul de proprietate al bunicii.
Masa succesorala trebuie sa includa si terenul celui de-al doilea sot al bunicii sau nu?????????
Cum pot apara terenul pe care l-am primit de la bunica?