avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters57637

Activitate ContSters57637

Răspuns la discuția casa de marcat pentru PFA
Conform ordonantei 28/2005, pfa-urile care efectueaza profesii liberale nu au nevoie de case de marcat-exceptia de la art.1 din ordonanta (art.2, lit.h). Multumesc mult pentru raspunsul promt.
STITI CUMVA DACA O PERSOANA FIZICA AUTORIZATA TREBUIE SA AIBA CASA DE MARCAT ? DACA DA MI-AR FI DE FOLOS SI UN TEMEI LEGAL. VA MULTUMESC MULT DE TOT.
Răspuns la discuția punct de lucru
Este vorba de un depozit infiintat pentru comert cu ridicata de materiale de constructii. Cat dureaza autorizarea punctului de lucru? Ma intereseaza pentru ca vreau sa stiu daca pot depune actele pentru autorizarea punctul de lucru in paralel cu imprejmuirea si racordarea la utilitati.
Discuție punct de lucru
Cum se autorizeaza un punct de lucru care se vrea a fi un depozit de materiale de constructii si care momentan este doar un teren imprejmuit si racordat la utilitati. Ce documente trebuie depuse la R.C de la sediul societatii? Multumesc anticipat.
Am incercat sa eliminam clauza aceasta dar nu au vrut si au avut un argument in acest sens - art.128 alin.1 si alin.3, lit.a din Codul Fiscal - Credeti ca ne putem baza pe acest temei legal?
Obiectul contractului il reprezinta materiale de constructii- in contract s-a stipulat clauza conform careia dr.de propr. se transmite in momentul achitarii integrale a pretului-intrebarea mea era: Putem sa vindem mai departe bunurile chiar daca nu le-am platit inca? Sa acceptam o astfel de clauza? Multumesc.

Multumesc mult de tot pentru raspuns. Este vorba de bunuri mobile si de un simplu contract de vanzare-cumparare.Cred ca nu am fost eu suficient de explicita.
In cazul in care intr-un contract plata se face la termen si se mentioneaza ca dreptul de proprietate se transfera la momentul platii integrale a marfii, cumparatorul poate dispune de ea ca un bun proprietar?
Vanzatorul poate sa o ia inapoi oricand are chef? Conform Codului fiscal, art.128, as zice ca nu dar as vrea sa mai aud si parerea unor specialisti, pentru ca mi-am data seama ca asta sunteti.
Multumesc mult.
Răspuns la discuția penalitati de intarziere
Asta am spus si eu dar..... vroiam sa fiu sigura.multumesc mult de tot
Stiti cumva daca exista o limita de penalitati de intarziere in contractele comerciale? Noi avem stabilit un procent de 0,3% iar un client ne-a atras atentia ca nu putem depasi limita prevazuta de lege. Stiti vreun temei legal in acest sens? Multumesc mult.