avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Activitate Stefan Bors

Activitate Stefan Bors

Am observat ca titlul discutiei a fost actualizat de un admin. Multumesc pentru corectie.
Desi pare in continuare ambiguu daca sunt supus sau nu riscului unei sanctiuni, va multumesc pentru raspunsuri.
In continuare voi refuza orice interventie asupra extensiei balconului dar si asupra geamurilor (proprietate privata) in speranta ca voi gasi intelegere intr-un stadiu mai avansat al reabilitarii.
Va multumesc pentru raspunsuri. Ce parere aveti despre aceasta intrebare?

"Este fezabil scenariul in care ar pica tot proiectul iar asociatia de proprietari va primi amenda din partea primariei?"

Cu acest argument a incercat sa ma intimideze domnul presedinte.
Va multumesc pentru raspuns.
Dupa cum am mentionat, modificarea a fost facuta de fostul proprietar si sunt de acord ca trebuia facuta cu autorizatie sau deloc.
Am incercat sa explic presedintelui de asociatie ca sunt de acord cu suportarea costurilor suplimentare dar m-a refuzat invocand pierderea garantiei proiectului.
Va multumesc inca o data si cu tot respectul, doresc sa tin discutia deschisa in speranta unor alte raspunsuri.
Buna ziua!
Am achizitionat in 2012 un apartament la etajul 1 cu balcon extins (aprox. 0.5m) fara autorizatie de extindere.
Conform art 31 legea 50/1991 - Dreptul de a constata contravențiile și de a aplica amenzile prevăzute la art. 26 se prescrie în termen de 3 ani de la data săvârșirii faptei.
Art. 26 se refera la sanctiuni pentru constructii fara autorizatie, respectiv in cazul meu extinderea balconului.

Prima problema:
Presupun ca nu gresesc daca spun ca dupa termenul de 3 ani, fara constatarea contraventiei, extinderea balconului intra in legalitate si nu mai pot primi nicio contraventie sau somatie pentru a readuce balconul la starea initiala.

A doua problema presupune ca supozitia de mai sus este corecta:
S-a inceput procesul de reabilitare termica a blocului (subventionat prin fonduri europene si primarie) care presupune izolarea/anveloparea fatadei si schimbarea geamurilor.
Am fost informat de catre presedintele de asociatie ca balconul meu va fi taiat si adus la acelasi nivel (in consola) cu celelalte.
Consider ca balconul meu este in acest moment in legalitate iar proiectul de reabilitare termica trebuie(trebuia) facut tinand cont de aceasta extindere si nu accept nicio interventie.
As fi de acord cu solutionarea pe cale amiabila si sa suport cheltuielile suplimentare pentru izolarea suprafetei extinse a balconului dar mi s-a spus ca acest lucru nu este posibil deoarece nu s-ar mai putea oferi garantia proiectului.
Mentionez ca nu am fost intrebat de existenta autorizatiei de constructie pe care desi nu o am, consider ca nu mai este necesara, termenul de 3 ani fiind depasit de mult.

Va rog sa imi spuneti daca in urma refuzului meu de a se interveni asupra balconului, sunt supus riscului vreunei sanctiuni si/sau somatii de a taia balconul.
In cazul in care eu sunt in legalitate si nu pot primi nicio sanctiune/somatie, este fezabil scenariul in care ar pica tot proiectul iar asociatia de proprietari va primi amenda din partea primariei?

Va multumesc anticipat,
Stefan