avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Activitate Ice2122

Activitate Ice2122

Discutiile s-au purtat telefonic, nu exista nici o notificare scris in privinta asta. Nici nu ar avea de ce sa ne notifice in scris deoarece noi ca si clienti ne-am indeplinit toate obligatiile contractuale, iar in plus antecontractul expira pe 30 septembrie, deci nu are nici o justificare in a ne obliga sa semnam CVC inca de pe acum.
Voi tine cont de sfaturile dvs si voi inregistra convorbirile pentru a avea si niste dovezi concrete in caz ca situatia escaladeaza.
Buna ziua,
Imi cer scuze daca este categoria nepotrivita pentru intrebare, dar poate ma puteti ajuta sau redirectiona catre categoria potrivita.

Problema este urmatoarea: un imobil nou construit ce urmeaza sa fie dat in folosinta in urmatoarea luna are utilitatile conectate: apa curenta functionala, conducta de gaz este in bloc, exista curent de santier. Insa apartamentele propriu zise au doar apa curenta, nu exista contoare de gaz montate si nici nu sunt legate la reteaua electrica.

Dezvoltatorul ne obliga sa semnam contractele de vanzare/cumparare amenintand cu rezilierea contractelor, desi in antecontracte se specifica in mod clar ca el va preda blocul atunci cand apartamentele sunt conectate la utilitati.

Mentionez ca acelasi dezvoltator este pe cale sa inceapa faza a doua din acest proiect, ceea ce pe noi, ca proprietari, ne face sa credem ca nu mai are suficiente fonduri si vrea sa faca incasarea pe blocul deja existent, desi asta inseamna sa incalce prevederile contractuale.

Ce ne sfatuiti sa facem in aceasta privinta? Exista vreo institutie ce ne poate proteja de aceasta tentativa de abuz?