avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Activitate KidaS27

Activitate KidaS27

Discuție Vicii ascunse
Buna ziua,
In 2015 am achizitionat o casa a carei racordare la apa si canal s-a facut de catre dezvoltator la o retea existenta a unui bloc fara a contracta serviciile cu furnizorul local. Ulterior in 2016 am aflat despre situatia in cauza, in 2017 am fost intr-un fel somati de furnizorul local sa rezolvam situatia. Plata se face in baza facturilor primite de asociatia de proprietari a blocului insa problema majora vine din faptul ca lunar se platesc intre 60-80 mc apa pierderi. Nu stie nimeni unde se pierde apa, unde ar putea fi o defectiune sau poate un alt racordaj necunoscut.
Asadar, putem soma dezvoltatorul sa rezolve situatia?
1. Racordare individuala conform cu contractul de vanzare cumparare drept viciu ascuns
2. Sau sa rezolve efectiv problema defectiunii ca viciu ascuns
3. Rambursarea prejudiciului pentru apa platita suplimentar pana acum plus alte daune

?

Multumim mult!
Răspuns la discuția Vicii ascunse
Puteti clarifica?

Multumesc mult!
Răspuns la discuția Vicii ascunse
Ati mentionat : " insa cel mai tarziu la implinirea unui an de la predarea lucrului sau a lucrarii". Nu am inteles cum am fi inca in termen? Noi am cumparat casa in noiembrie 2015 iar predarea s-a facut in 2016 insa fara proces verbal. Problemele au aparut in 2018.

Multumesc!

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Prescripţia privind viciile ascunse începe să curgă de la data descoperirii viciilor, însă cel mai târziu la împlinirea unui an de la predarea lucrului sau a lucrării, deci din cele învederate se pare că sunteți ÎNCĂ în termen!

Discuție Vicii ascunse
Eu, persoana fizica, as vrea sa dau in judecata dezvoltatorul, persoana fizica, de la care am achizitionat o casa in Noiembrie 2015, pentru vicii ascunse ce tin de:
1. Hidroizolarea casei (nu am inca un raport emis de expert tehnic insa am parerea constatatoare a 2 experti). Dezoltatorului i-am adus la cunostinta problemele si nu mai raspunde telefonic. (am constatat aproximativ acum 8 luni ca sunt probleme)
2. Racordarea la utilitati (apa si canal) a fost facuta la o retea existenta fara a putea avea contract individual cu furnizorul. (am fost informati la 1 an de la achizitie despre situatia in cauza)
Se mai poate da in judecata luand in considerare timpul scurs deja?

Multumesc mult,
Cristina