avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vicii ascunse
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vicii ascunse

Eu, persoana fizica, as vrea sa dau in judecata dezvoltatorul, persoana fizica, de la care am achizitionat o casa in Noiembrie 2015, pentru vicii ascunse ce tin de:
1. Hidroizolarea casei (nu am inca un raport emis de expert tehnic insa am parerea constatatoare a 2 experti). Dezoltatorului i-am adus la cunostinta problemele si nu mai raspunde telefonic. (am constatat aproximativ acum 8 luni ca sunt probleme)
2. Racordarea la utilitati (apa si canal) a fost facuta la o retea existenta fara a putea avea contract individual cu furnizorul. (am fost informati la 1 an de la achizitie despre situatia in cauza)
Se mai poate da in judecata luand in considerare timpul scurs deja?

Multumesc mult,
Cristina
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 08:41, 22 Noiembrie 2019
Prescripţia privind viciile ascunse începe să curgă de la data descoperirii viciilor, însă cel mai târziu la împlinirea unui an de la predarea lucrului sau a lucrării, deci din cele învederate se pare că sunteți ÎNCĂ în termen!
Ati mentionat : " insa cel mai tarziu la implinirea unui an de la predarea lucrului sau a lucrarii". Nu am inteles cum am fi inca in termen? Noi am cumparat casa in noiembrie 2015 iar predarea s-a facut in 2016 insa fara proces verbal. Problemele au aparut in 2018.

Multumesc!

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Prescripţia privind viciile ascunse începe să curgă de la data descoperirii viciilor, însă cel mai târziu la împlinirea unui an de la predarea lucrului sau a lucrării, deci din cele învederate se pare că sunteți ÎNCĂ în termen!

Puteti clarifica?

Multumesc mult!
Alegeți un avocat, de pe forum sau recomandat, și mergeți cu inscrisurile la o consultație juridică!
Doar în acest mod veți sustrage un adevă ferm!
Termenul de prescripție începe să curgă de la descoperirea viciilor dar nu mai târziu de un an de la predare iar în cazul unei construcții nu mai târziu de 3 ani de la predare și este de 3 ani din acel moment!Deci abia după 1 sau 3 ani începe să curgă și se împlinește după alți 3 ani!
Cred că sunteți în termen, mergeți cu actele la un avocat!
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantia acordata lucrarii andr33apn andr33apn Buna ziua, Exista un cadru legal (o lege, o ordonanta) care reglementeaza garantia minima care trebuie impusa unei lucrari : constructii linii electrice ma ... (vezi toată discuția)
Schimb apartament vicii pimani pimani Urmeaza sa fac un schimb de apartament cu o alta persoana fizica cu plata unei sulte din partea respectivului. ma intereseaza daca dupa ce semnez contractul de ... (vezi toată discuția)
Viciile ascunse VC-tin VC-tin viciile ascunse ( fosa imobilului) din contractul de vanzare cu clauza de uzufruct viager pentru parinti se poate ataca tinand cont ca vanzatorul este frate ... (vezi toată discuția)