avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate mariano6565

Activitate mariano6565

Da

ynocentta a scris:

Evenimentul rutoer a fost anuntat la politie?
A fost incheiat proces verbal constator al evenimentului si consemnat faptul ca au fost implicate 3 vehicule ?

Dosar de dauna rca prin decontare directă.

Buna ziua, zilele trecute am avut parte de un eveniment neplăcut. O mașină ce circula pe strada a lovit masina parcata langa mine iar aceasta din urma a ricoșat in a mea.
Intrucat am polița rca la Groupama prin decontare directă m-am adresat acestora pentru a deschide dosarul de dauna. Agentul constatator mi-a spus ca cel mai probabil dosarul va fi respins deoarece au fost implicate 3 mașini si astfel nu se îndeplinesc toate condițiile pentru clauza de decontare directă.

Art. 26 alin. (1) din Legea 132/2017 (Legea RCA) prevede :
(1) Decontarea directa intre asiguratorii RCA este aplicabila la indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii
a) accidentele auto se produc pe teritoriul Romaniei;
b) vehiculele implicate in accidentele auto sunt inmatriculate/inregistrate in Romania;
c) prejudiciile sunt produse exclusiv vehiculelor;
d) ambele vehicule implicate in accidentul auto au asigurare RCA valabila la data evenimentului;
e) prejudiciile exclud vatamarile corporale.


Din modul cum sunt scrie aceste condiții din lege care se regăsesc in articol nu par sa exprime in mod clar ca ar trebui sa fie maxim 2 autovehicule ca sa pot beneficia de decontarea directă.
De asemenea in tot acest accident eu am fost lovit de o singură mașină, nu de 2.
As dori parerea voastră referitor la această speță sau ceva sfaturi, pentru ca sincer , oricum as privi situația mi s-ar parea incorect sa nu beneficiez de serviciul de decontare directa.
Mulțumesc!
Buna ziua! Daca o familie cu un copil vin din Germania in Romania in vacanță ,iar ulterior la întoarcere mama va călători singură alături de copil, are nevoie de procură din partea tatalui?
Daca fac contestatie pentru suspendarea permisului de conducere (suspendat 3 luni pentru depasirea cu 50km/h peste limită) si pierd contestatia, mai am posibilitatea sa dau examenul de redobandire sa pot lua permisul dupa 1 luna?
Buna seara . Speța mea este urmatoarea: dupa casatorie sotia mea ar trebui in mod normal sa mearga sa isi schimbe toate documentele odata ce mi-a luat numele, dar nu sunt deloc locuri pentru programari in perioada apropiata si noi trebuie sa plecam din tara saptamana viitoare. Intrebarea mea este, pot iesi din tara cu documentele pe care le are inca? (Buletin, pasaport valabil) , vreau sa stiu daca odata cu incheierea casatoriei si preluarii numelui meu, documentele ei actuale devin nule sau are doar obligatia sa le schimbe , altfel risca amenda ceea ce pot sa imi asum, ma intereseaza doar daca poare iesi din tara cu documentele ei initiale. Multumesc!