Stiu ca nu e o certitudine,s-a aminat intrarea lui in vigoare de mult(2004,aminat pentru septembrie 2006,acum...septembrie 2008).
Multi ministrii ai justitiei perindati, in functie de interese pe care nu le cunosc/nici nu vreau,e inca in dezbatere publica(daca gresesc imi cer scuze),dar se tot vorbeste de "redozari" de pedepse.
Vreau sa stiu daca culpele intra in aceste "redozari".Poate cer prea mult,imi cer inca o data scuze,dar e un forum frecventat, cu oameni care daca stiu raspund.Va multumesc oricum,macar pentru faptul ca imi cititi subiectul.
Cred ca sint batuta in cap #-o,cuvintul efectiv,scos din contextul legii nu il inteleg.Deci: are de executat 4 ani,nu e recidivist,conduita buna,rapoarte bune,munceste la bucatarie.Face 2 ani? Pai atunci la ce ii mai foloseste munca...ori cu munca ori fara munca tot 2 ani face?
Multumesc d-lui Elis pentru raspuns,poate ma puteti ajuta in continuare.Cu respect,Arina
Sint incepatoare la postat mesaje pe forum,imi cer scuze daca deranjez cu ceva,am citit regulamentul,in concluzie nu am vrut sa deschid un alt subiect pe tema:eliberare conditionata.Raspunsul d-lui Elis era adresat utilizatorului lorica g, rugamintea mea este in posibilitatea timpului disponibil,cine stie sa citesca o lege sa imi raspunda. Pe parcurs o sa revin cu detalii.Va multumesc,stiu ca acest forum nu este un "chat",asa ca apelez la bunavointa si timpul d-voastra pt a crea un mesaj.
Din cite am citit eu, eliberarea conditionata pentru infractiuni savirsite din culpa se poate acorda dupa executarea efectiva a 1/2 din pedeapsa.Intrebarea mea este :din acest 1/2 se scade munca pe baza careia se considera zile de pedeapsa executate?