avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate kally

Activitate kally

Cred ca cel mai bun raspuns il voi afla de la administratia fiscala cand am sa depun fisa. In presa pentru aproape toate pozitiile (inclusiv cea de redactor pe care o ocup eu) exista un contract de munca si unul pe drepturi de autor.
Nelamuririle mele il vizeaza pe cel de cesiune a drepturilor de autor, am avut un contract de scurta durata cu o editura (era un contract in care ma angajam sa efectuez traducere de carte) .... am decis sa inchei contractul si in acel moment mi s-a spus ca nu se fac alte demersuri. Cum spuneam si anterior am cerut macar un document semnat din care sa reiasa ca asta isi doresc cele 2 parti (sa incheie colaborarea).
Oricum am sa ma lamuresc ce si cum zilele urmatoare. Voiam doar o parere ... dar, dupa cum era de asteptat, legislatia si fiscalitatea pe plaiurile noastra lasa o marja de "interpretare" inexplicabila.

Multumesc inca odata.
Si eu am cam aceiasi problema.

Din cate am inteles la incheierea contractului de cedare a drepturilor de autor nu trebuia facut nici un demers in vederea incheierii contractului cu pricina. Eu mi-am luat o masura de precautie si le-am cerut semnatura si inregistrarea unui document din care reiese incheierea colaborarii dintre cele doua parti.

Totusi as fi vrut sa fiu sigura, pentru ca firma in cauza nu era una foarte serioasa. Eu am lucrat ca traducator, in prezent am un alt contract, inclusiv pe drepturi de autor (presa romaneasca si regulile ei #-o), si nu mi-as dori sa ma trezesc cu surprize.

As dori sa stiu daca trebuie in vreun fel incheiat contractul de cesiune al drepturilor de autor, in conditiile in care contractul este unul de colaborare nefiind implicata cartea de munca.

Va multumesc anticipat.