Spuneti-mi si mie, va rog, cum se procedeaza in situatia in care am incetat sa lucrez pentru o firma cu care incheiasem doar contract de cedare de drepturi de autor. Nu am carte de munca la ei, ci doar acest contract de cedare de drepturi de autor (care nu prevede masurile ce trebuie luate atunci cand incetam colaborarea) si un contract de confidentialitate.
Ei spun ca nu trebuie sa semnam nici un acord de incetare, nimic, justificand ca din moment ca nu ma mai platesc e ok. In schimb, la toate salariile pe care le-am luat nu am semnat niciodata nimic, nici un fel de stat sau imitatie de stat...
A doua problema este ca de asemenea nu vor sa imi dea copie dupa fisa fiscala, spunand ca au depus fisa fiscala deja la Administratie. In schimb in Declaratia 200 se cere in mod clar depunerea copiei dupa fisa fiscala la Administratie; de asemenea, alte firme trimit prin posta sau isi cheama colaboratorii in mod insistent sa ridice aceasta copie si sa o duca la Administratia Financiara pana la 15 mai.
Please help! :(
Multumesc anticipat si va adresez tuturor cele mai bune ganduri cu ocazia Sarbatorilor Pascale.
Pai daca nu ati avut contract de munca, inseamna ca nu ati lucrat pentru ei...cereti o copie dupa cartea de munca.
Le-ati cedat doar drepturile de autor...nu intelge ce fisa fiscala doriti.
Nu cred ca ati figurat ca angajat....
In contractul de cedare scrie ca am convenit ca ei sa plateasca impozitul la stat (10%).
In Declaratia 200 scrie ca trebuie depusa o copie dupa fisa fiscala (o dovada ca acest impozit a fost platit - cel putin asa am priceput eu) la Administratie.
Domnule Avocat,
Nu vreau sa fac nimic neaparat, dar asa apare scris pe Declaratia 200: ca trebuie depusa o copie dupa fisa fiscala alaturi de Declaratie.
Depuneti o cerere, in acest sens, la conducerea unitatii respective. O copie de pe fisa fiscala se da si colaboratorului. Nu are relevanta ca au depus-o, unitatile sunt obligate ca in termenul prevazut de lege sa depuna fisele fiscale ale angajatilor sau colaboratorilor.