Buna ziua,
Va gasiti intr-o situatie regretabila! Mi-e greu sa ma pronunt cu certitudine, dar voi incerca sa va sugerez cateva lucruri, pe baza a ceea ce ati descris dumneavoastra.
In primul rand, impozitul de 10% pentru drepturi de autor se plateste la sursa, adica de cei care au cesionat drepturile. Pentru CIM, fiind angajator, impozitul pe salariu se plateste tot de catre ei (radio). Nu stiu ce v-au sugerat ei, dar pe baza declaratiilor depuse de catre dumneavoastra, la sfarsitul anului se face regularizarea si, in cele mai multe cazuri, dumneavoastra ar trebui sa primiti bani de la stat, nu sa dati.
In ceea ce priveste demisia, aceasta inceteaza doar CIM, nu si cesiunea drepturilor de autor. Pentru a inceta cu totul relatiile cu ei, ar trebui sa reziliati contractul de cesiune. DIn moment ce nu ati semnat asa ceva, ei sunt obligati sa va plateasca in continuare. Iar daca spuneti ca nu vi s-a dat sa semnati o reducere a sumei pe drepturi, atunci ei sunt obligati sa va plateasca in continuare cu suma initiala. Sfatul meu: ITM!!!!! Mult succes!
Practic, in mai am semnat o decizie de incetare a contractului de munca. Din ce imi spuneti dvs., chiar daca e o anexa a CIM, cesiunea drept de autor merge inainte?
In baza carei legi ei trebuie sa ma plateasca in continaure?
Mentionez ca eu nu am depus decat o singura declaratie dupa primul an de colaborare, pt ca atunci am primit fisele fiscale aferente. Dupa, nu am mai declarat nimic
Va multumesc mult pt amabilitate