avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii obligatii fiscale pentru salariati
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

obligatii fiscale pentru salariati

Ce fise fiscale trebuie sa completeze un salariat al unei firme si cand trebuie depuse? Ma refer la regularizari de impozite sau ce altceva ar mai putea fi?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 12:01, 17 Februarie 2012
Salariatul nu depune nimic, stimata doamna. Obligatia de a corecta declaratiile fiscale completate eronat revine angajatorului.

Pentru anul 2011, fisele fiscale se depun de catre angajator pana la data de 29 februarie 2012, inclusiv.
Poate se face referire la formularul 210 ....
Si in acest caz se depune de angajator la organul fiscal competent teritorial, se intocmeste in doua exemplare, unul pentru angajator, unul se inmaneaza angajatului, semnat si stampilat.

Poate, Lucian.... Eu am dat doua variante de raspuns pentru ca intrebarea nu este foarte clara. :)
Va multumesc pentru lamuriri. Si revin cu alta intrebare. Este situatia sotului meu. Daca are cartea de munca la o firma, care il plateste cu 800 RON, dar mai are alte doua contracte de colaborare, pe drepturi de autor, el trebuie sa depuna la Administratia Finantelor Publice vreun formular referitor la totalitatea veniturilor realizate? Caci de la fiecare firma unde are contract i se opresc asigurari sociale si restul contributiilor.
Daca impozitul retinut este de 16% si este final, atunci nu mai trebuie sa depuna nimic la Administratia Finantelor Publice.

Daca impozitul retinut este de 10%, atunci se va depune declaratia 200 la care se anexeaza copii de pe adeverintele eliberate de beneficiarii serviciilor, urmand ca in baza deciziei emisa ulterior de Administratia Finantelor Publice sa plateasca si diferenta de 6%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa fiscala raluca23 raluca23 Am si eu o problema.....as dori sa fac un card de credit la o banca....prin actele necesare operatie imi cer si fisa fiscala pe 2008....eu am lucrat 3 luni pe ... (vezi toată discuția)
Cum calculez cei 2% pe care sa-i virez unei asociatii? dacidaci dacidaci O persoana este angajata din Mai 2011 pana in Februarie 2011 cu un salariu de 800 ron brut. Din 29 Februarie are salariul de 700 ron brut. Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
2 rectificative la aceeasi declaratie, se poate? deacroxana deacroxana Pe luna martie 2010 am facut rectificativa la declaratia 390, in sensul ca a trebuit sa mai adaug un furnizor in declaratie, deoarece eu am trecut toata suma ... (vezi toată discuția)