Sa asteptam totusi sa vedem ce vor hotara luni, ca nu e nimic sigur..am vazut ca doar s-a pus in discutie, mai ramane sa si aprobe:)
doomkikidex a scris:
Poate se admite, sper...deja o iau razna cu concursul asta. Oricum luni ma duc si la avocati sa dau examen si acolo:D
Bravooooooooooo, bafta la INM ! ;)
OvidiuDanut a scris:
Tot din Udroiu. In fisele de penal spune ca pedepsele conplementare se pot aplica in cazul concursului de infractiuni doar infractiunilor cu pedeapsa inchisorii de cel putin 2 ani... In cod nu gasesc asa ceva....
Codul nu precizeaza, spune doar ca dacă pentru una dintre infracţiunile concurente s-a stabilit şi o pedeapsă complementară, aceasta se aplică alături de pedeapsa închisorii. Nu mai retin daca in Udroiu -cartea editia III, nu cea de fise- era precizat acel 2 ani.
ralphy33 a scris:
nu...nu e asta...asta e certificat fiscal...tie iti trebuie altceva...adeverinta din care sa rezulte ca nu ai savarsit contraventii shi nu ai fost sanctionat...asta se ia de la Taxe si Impozite locale (deci nu Administratia financiară)
ii rog pe cei care au obtinut adeverinta privind contraventiile sa ne spuna si noua de unde au luat-o si ce contine exact..eu am fost azi pe la diverse institutii..nimeni nu stie nimic..mi-au dat un certificat fiscal si atat..multumesc
Csorin a scris:
Daca organul judiciar stie ca exista in persoana sa un caz pt care ar putea fi recuzat , este obligat sa se abtina.
Buna, in primul rand va doresc mult succes celor ce au fost admisi la INM, in al doilea rand am o intrebare pentru voi cei de pe forum şi anume, pentru ca anul viitor intentionez sa sustin examenul la INM,vreau sa stiu daca sunt suficiente sintezele sau fieşele de drept penal şi procedura penala aparute sub semnatura dlui Udroiu,sau trebuie sa imi procur tratatele de specialitate?
Va rog sa faceti abstractie de intrarea în vigoare a noului cod penal şi a celui de procedura penală intrucat vor intra din 2014, dupa cum am fost informata in urma unei audiente la Curtea de Apel.
Ce alte materiale de specialitate imi recomandati ?
Vă multumesc anticipat.
O zi buna!
In cazul in care o persoana incearca sa se sinucida, iar un tert pentru a-l salva exercita acte de violenta ce produc leziuni traumatice se va retine:
a) starea de necesitate;
b) cazul fortuit;
c) legitima aparare?
celina a scris:
Nu prea :D. Da, infr. din acest titlu au ca o.j. generic relatiile sociale privind patrimoniul, dar nu se ocroteste daoar dr. de proprietate ci si posesia ori detentia bunului. Cu atat mai mult la abuz de incredere unde valorile ocrotite prin norma d eincriminare se refera la corectitudinea si increderea care tb sa guverneze raporturile patrimoniale.
Nu mi-e clar pe ce text de lege te bazezi cand spui asta referitor la abuzul de incredere.
Art 213 CP e cam asa:
" - Însuşirea unui bun mobil al altuia, deţinut cu orice titlu, sau
- dispunerea de acest bun pe nedrept ori
- refuzul de a-l restitui,
se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 4 ani sau cu amendă."
Deci e vorba de "bunul altuia", ceea ce inseamna ca daca esti proprietar pe acel bun nu nu te incadrezi in acel text de lege.
Adica daca eu sunt proprietarul unui autoturism pe care l-am inchiriat, si nu-l remit chiriasului, pot sa raspund doar civil, pe baza raspunderii contractuale, pet ca e "bunul meu", nu e "bunul altuia".
M-am uitat prin mai multe materiale si la infr. privitoare la patrimoniu singurele situatii cand nu poate fi insusi proprietarul subiect activ sunt: abuz de incredere si distrugere infractiunea tip.
La intrebarea 72 grila 4 din ianuarie 2011:
"Suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei :
a)nu poate fi dispusa pt o ped.rezultanta constand in 2 ani inchisoare si 10000lei amenda pt un concurs;
b)nu poate fi dispusa de instanta pt abandon familie;
c)poate fi dispusa pt o pedeapsa care este al doilea termen al unei recid.mari postexec.
Motivarea spune ca b) este falsa deoarece suspendarea sub suprav. se poate aplica fiindca din cod nu reiese ca instanta nu poate aplica pt abandon fam.aceasta decizie.
INTREBARE: ati gasit referiri la o astfel de situatie intr-un anumit material? ce autor, mai exact?
Multumesc.