avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Materiale de studiu
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Materiale de studiu

Salut tuturor! Eu am terminat anul acesta la UBB Cluj si vreau sa ma pregatesc pentru examenul de anul viitor. Am tot auzit discutii despre autorii agreati in vederea admiterii(in special cei de la Bucuresti), dat fiind faptul ca exista multe pareri chiar si pentru cele mai mici aspecte controversate.
Vreau sa va supun atentiei cateva dintre nedumeririle mele:
1.La civil. partea generala este suficient boroi?
2. La contracte si succesiuni, cat de bune sunt cartile domnului Stanciulescu? Intreb pentru ca cele 2 carti au un numar destul de redus de pagini, eu fiind obisnuita cu tratatele domnului Dan Chirica( aprox. cate 700 pg.), dar stiu ca opiniile dansului nu sunt agreate peste Carpati si nici nu face parte din comisia de redactare a subiectelor.
3. Cum vi se pare cartea domnului Udroiu de penal general si special ed. a 3-a? Daca o citesc merita sa mai cumpar si fisele de drept penal sau e cam acelasi continut?
4. La procedura penala se poate invata dupa tratatul(ed.3) din 2011 al domnului Crisu? In acest caz pot fi utile fisele de procedura penala ale domnului Udroiu pentru recapitulare, sau mai mult incurca "combinarea" celor 2 surse?
Va multumesc anticipat pentru bunavointa de a-mi raspunde!
Va asigur ca o sa incerc sa fiu cat mai activa pe forum, in limita timpului si a cunostintelor.
O seara excelenta tuturor si mult spor in tot ceea ce faceti!
Cel mai recent răspuns: celina , utilizator 18:58, 3 Octombrie 2012
Bun boroi ptr civil la fel şi stănciulescu. la penal şi procedură penală, musai , udroiu nu crisu, sintezele sunt bune ediţia 3 atât ptr penal cât şi procedură penală, fişele nu sunt suficiente. Dar cred că este devreme totuşi, probabil tematica va fi la anul din noul cod civil, procedura civilă se va modifica iar in privinţa penalului csm.ul tot insistă ptr intrarea în vigoare a noilor coduri. Dacă tot ai timp şi vrei să faci ceva util ar trebui să la ai in vedere la studiu pe toate. Succes.
Salut !

1. Da, este suficient Boroi.
2. In timpul facultatii am citit si tratatul lui Dan Chirica si Stanciulescu, dar cel mai mult am invatat dupa Deak, pentru ca acesta ni se cere la Univ Buc. Il recomand cu caldura pe Deak atat la contracte, cat si la succesiuni. Dar, pt. "economie" de timp, Stanciulescu prezinta mai sintetizat. Stiu persoane care au invatat contracte+succesiuni din tratatul lui Stanciulescu si Boroi de drept civil si au intrat la INM, ceea ce ma face sa cred ca este ok si acesta.
4. Este ok cartea lui Udroiu, doar ca recomand ca inainte sa fie inteles destul de bine penalul. Presupun ca tu ai invatat dupa Streteanu si Sergiu Bogdan, deci te ajuta. Fisele spun, in mare, acelasi lucru, doar ca se prezinta sub forma de "scheme". Foarte rar intalnesti ceva ce nu este specificat si in carte.
5. Eu am facut cu dnul Crisu in facultate si il respect f mult, dar nu m-am pregatit pt. INM dupa cartea dansului. Nu spune mai nimic....e in cea mai mare parte codul. Iti recomand Udroiu si Theodoru ( nu este adus la zi, dar acolo unde nu s-a modificat codul este f bun).

Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
celina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm carmensilvia carmensilvia buna! poate cineva sa imi recomande niste carti, tratate, manuale din care sa invat pt admiterea la INM?? de exemplu pt contracte, succesiuni nu exista nimic ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)