Ea lucrează în armată pe partea de sanitar la o unitate. Salariul ei era de militar, apoi a venit un ordin în care se spunea că și cadrele militare pe sanitar pot opta pentru salariul de civil (Salariul de civil fiind mai mare). Ea la sugestia contabilei a făcut un raport în care cerea să se încadreze în salariul de civil acel raport a fost găsit și rezolvat la câteva luni după ce l-a întocmit. După aprox 7 luni s-a constatat că defapt nu se încadra în condițiile susținute de acel ordin și i-au spus că va trebui sa restituie banii și au reîncadrat-o la salariul vechi de militar dar nu i-au făcut recalcularea in momentul acela, iar de la momentul acela până la momentul de față au trecut mai bine de 120 de zile de la constatare și tot nu știe cât trebuie sa dea înapoi. Nu a semnat nici un act, in baza raportului ei s-a modificat sa fie plătită pe civil apoi din noi de pe civil pe militar. Nu i s-a dat să semneze absolut nimic.
Bună ziua, am o mica problema m-ar ajuta enorm să îmi puteți răspunde. Sora mea a făcut cerere de mărire de salariu la serviciu, cerere ce a fost acceptată. A primit salariu mărit 4 luni, însă acum doamna de la contabilitate a spus că a făcut o greșeală și că nu trebuia să îi mărească salariu iar acum o pune la plata. Vrea ca sora mea sa restituie suma primita (in plus fata de salariul de bază). Este normal sa plătească ea dacă totuși greșeala a fost a contabilei? Ce ar putea face in situația dată? Mulțumesc enorm pentru un eventual răspuns.