avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate și salariu.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate și salariu.

Bună ziua, am o mica problema m-ar ajuta enorm să îmi puteți răspunde. Sora mea a făcut cerere de mărire de salariu la serviciu, cerere ce a fost acceptată. A primit salariu mărit 4 luni, însă acum doamna de la contabilitate a spus că a făcut o greșeală și că nu trebuia să îi mărească salariu iar acum o pune la plata. Vrea ca sora mea sa restituie suma primita (in plus fata de salariul de bază). Este normal sa plătească ea dacă totuși greșeala a fost a contabilei? Ce ar putea face in situația dată? Mulțumesc enorm pentru un eventual răspuns.
Cel mai recent răspuns: Cristina Voixu , utilizator 11:57, 25 August 2019
Marirea de salariu s-a efectuat in baza unui act aditional ?

Ce motive invoca contabila de spune ca s-a facut o greseala ?
Ea lucrează în armată pe partea de sanitar la o unitate. Salariul ei era de militar, apoi a venit un ordin în care se spunea că și cadrele militare pe sanitar pot opta pentru salariul de civil (Salariul de civil fiind mai mare). Ea la sugestia contabilei a făcut un raport în care cerea să se încadreze în salariul de civil acel raport a fost găsit și rezolvat la câteva luni după ce l-a întocmit. După aprox 7 luni s-a constatat că defapt nu se încadra în condițiile susținute de acel ordin și i-au spus că va trebui sa restituie banii și au reîncadrat-o la salariul vechi de militar dar nu i-au făcut recalcularea in momentul acela, iar de la momentul acela până la momentul de față au trecut mai bine de 120 de zile de la constatare și tot nu știe cât trebuie sa dea înapoi. Nu a semnat nici un act, in baza raportului ei s-a modificat sa fie plătită pe civil apoi din noi de pe civil pe militar. Nu i s-a dat să semneze absolut nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseli in calculul unei mariri salariale b00b00r00za b00b00r00za Buna ziua, Anul trecut in August, firma la care lucrez a facut niste mariri salariale care urmau a se acorda lunar, in functie de o limita inferioara si ... (vezi toată discuția)
Amnistie fiscala LIA VRANCEANU LIA VRANCEANU Buna ziua . Va rog sa ma lamuriti si pe mine , daca se poate , in urmatoarea problema : in anul 2009 am castigat in instanta acordarea unui spor de dispozitiv ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu in cartea de munca ramona_stoenescu@yahoo.com ramona_stoenescu@yahoo.com Buna ziua! Am fost angajata la 01.10.2008 cu Conventia 80, incadrare tineri absolventi cu salariul de incadrare de 1080 RON. La 01.01.2009 s-a facut majorarea ... (vezi toată discuția)