Buna ziua . Va rog sa ma lamuriti si pe mine , daca se poate , in urmatoarea problema : in anul 2009 am castigat in instanta acordarea unui spor de dispozitiv de 25 % , retroactiv din decembrie 2005 pana in aprilie 2009 si , in continuare , atata timp cat lucrez in aceeasi institutie publica . Contabilul primariei a taraganat punerea in aplicare a hotararii judecatoresti pana la aparitia O.U.G. 72/2009 care nu mai permitea plata drepturilor salariale castigate in instanta , de catre bugetari . In urma aprobarii de catre Guvern a platii esalonate a acestor drepturi , mai am de primit bani , pana in anul 2016 , inclusiv ( din sumele acordate retroactiv ) . Din luna aprilie 2014 , primesc sporul aferent de 25 % la salariu , dar acum a venit control de la Curtea de conturi care spune ca trebuie sa mi se impute acei bani primiti din aprilie 2009 pana acum , in fiecare luna , pe motiv ca la aplicarea Legii 330/2009 privind salarizarea personalului bugetar , nu mai trebuia sa-mi acorde acest spor. Acum , eu nu mai inteleg nimic . Ori trebuia sa mi-i dea , ori nu ? Hotararea judecatoreasca nu mai are nici o valoare ? A aparut legea asta privind amnistia fiscala pentru bugetari dar , cei de la Curtea de conturi zic ca eu nu ma incadrez in prevederile ei . Poate cineva sa-mi explice cum se aplica aceasta lege privind amnistia fiscala , care in art. 2 alin. (1) spune ca : Se aproba exonerarea de la plata pentru sumele reprezentand venituri de natura salariala, pe care personalul prevazut la art.1 trebuie sa le restituie drept consecinta a constatarii de catre Curtea de Conturi sau alte institutii cu atributii de control, a unor prejudicii. Va multumesc .
Cel mai recent răspuns:
LIA VRANCEANU , utilizator
17:27, 6 Octombrie 2014