avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Greseli in calculul unei mariri salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Greseli in calculul unei mariri salariale

Buna ziua,



Anul trecut in August, firma la care lucrez a facut niste mariri salariale care urmau a se acorda lunar, in functie de o limita inferioara si o limita superioara stabilita de ei.

Daca salariul unui angajat se incadra intre aceste limite, primea marire, altfel - nu.


Eu nu am primit la vremea respectiva nici o marire. Stiind salariile a 2 dintre colegii mei care primisera marire, si stiind ca aveau salariul mai mare decat al meu, mi-am dat seama ca este o eroare.

Am vorbit cu seful meu, dar el mi-a spus ca nu este nici o eroare, dar nici nu a verificat. In mod normal, salariile erau confidentiale, dar eu i-am spus ca stiu despre cazuri concrete..

In Ianuarie a revenit aceeasi discutie, de data aceasta propunandu-mi-se sa vorbesc la HR.

Acolo mi s-a spus ca intr-adevar a fost o greseala, dar deocamdata nu s-a luat nici o masura in aceasta privinta.
Normal ar fi trebuit sa primesc acea marire in August, avand si salariul mai mic decat altii care au primit. Deci as fi avut prioritate.

Ce drepturi legale am eu in aceasta situatie?

Am dreptul sa cer si marirea de pe toate lunile din urma?

Ei au obligatia ca din luna Ianuarie sa imi acorde marire de salariu?



Exista vreun text de lege care sa lamureasca situatia de mai sus?

Multumesc!

O zi buna
Cel mai recent răspuns: b00b00r00za , utilizator 22:18, 13 Ianuarie 2012
Daca ati fi semnat un act aditional prin care angajatorul modifica de comun acord cu dvs.un element din CIM-respectiv marirea salariului-era obligat sa respecte acel act aditional.
In conditiile in care nu il aveti,nu vad cum il puteti obliga sa va mareasca salariul retroactiv.
Daca ar opera retroactiv ar insemna declaratii rectificative la declaratiile depuse initial,diferente de contributii de platit+majaorile aferente acestor contributii neachitate la timp.
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
In ce baza s-au operat acele mariri de salarii la ceilalti angajati?
Din nefericire nu am primit nici un act aditional care sa prevada asa ceva.. Si nici in contractul meu de munca nu se prevede. Iar alte detalii despre ceilalti angajati nu am...
Daca sunteti sigur ca trebuia sa va mareasca si dvs salariul in baza acelor dispozitii , puneti face o sesizare la CNCD - Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.. seamana a discriminare aspectul semanlat de dvs ....
Sper sa se rezolve aceasta problema in buna intelegere.. asa ar fi frumos. Dar e bine de stiut ca pot face o sesizare.
Multumesc frumos pentru toate raspunsurile!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mărirea de salariu se face pe baza semnării actului adițional,salariul ... Magie1 Magie1 Mărirea de salariu se face pe baza semnării actului adițional,salariul nu se poate mari daca nu e semnat actul adițional. E legal cum a procedat ... (vezi toată discuția)
Bonus in preaviz demisie Cristina1234567890122353673 Cristina1234567890122353673 Buna ziua. Sunt in preaviz si in firma s- au marit salariile in luna in care am depus demisia. Pe luna in curs nu s-a semnat nici un act aditional de catre ... (vezi toată discuția)
Marire salariu brut dupa modificari fiscale gabrielaconstantinescu gabrielaconstantinescu Daca un angajator decide sa mareasca, prin act additional, valoarea salariului brut la toti angajatii, mai putin unuia, se poate considera caz de discriminare ... (vezi toată discuția)