avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Activitate Dia7

Activitate Dia7

Vecinul meu are un mesteacan (aprox 15 m inaltime) plantat la aproximativ 3 m de linia de hotar și 3,5 m de o constructie (anexa -bucatarie) cu beci aflata pe proprietatea mea. Problema este ca în beci a apărut o radacina a acestui copac și evident infiltratii. Vecinul ne-a comunicat ca nu îl interesează aceasta problema, pomul fiind plantat la cel puțin 2 m de gard. Ma puteți ajuta cu o soluție?
Vecinul meu are un mesteacăn de vreo 15 m la distanta de fix 2 m de linia de hotar. Problema este ca ramurile sunt deasupra casei mele (casa fiind construită acum 50 de ani pe linia de hotar). Pe lângă aceasta, toamna strâng frunze, vara pica un fel de "stelute" iar primavara se umple curtea si casa de polen. De asemenea Jgeaburile sunt mereu înfundate.
Vecinul nu dorește nici sa taie pomul nici sa il curețe. Există vreo varianta sa scap de mesteacăn?
Am achiziționat un colțar ce are anumite neconformitati ( diferența de fermitate la pernele șezutului) . În urma reclamației, comerciantul mi-a comunicat ca produsul comandat nu poate fi adus la conformitate astfel ca îmi va returna contravaloarea lui. În cazul în care vreau totuși sa îl păstrez care sunt consecințele? Mai beneficiez de garanția de 2 ani?
Proprietarul a decedat in urma cu mai bine de 30 de ani. Pana in momentul de fata suucesiunea nu s-a deschis. Pe acel teren s-au mutat imediat dupa deces doi(care sunt in viata) din cei 7 mostenitori, si-au contruit case, au impartit terenul de comun acord si au platit impozitul aferent. Ceilalti cinci au decedat dar au avut copii.
Care este procedura in cazul in care unul dintre cei doi mostenitori doreste sa realizeze actele?
Răspuns la discuția Contract intretinere
Pentru ca se doreste folosirea intregului teren de ambele parti fara a incheia alte acte. Plus ca in viitor unul dintre intretinatori doreste sa ajunga unic proprietar achizitionand si partea celuilalt. Actul de dezmembrare implica costuri care nu ar fi necesare.
As vrea sa stiu totusi daca se poate ce am intrebat anterior ( casa si anexa sa revina intretinatorilor in functie de contractul incheiat si terenul fara constructii sa fie in indiviziune).
Răspuns la discuția Contract intretinere
Nu se poate ca in cadrul contractelor sa fie individualizate casa si anexa iar terenul fara aceste constructii sa ramana in indiviziune?
Se pot realiza cu privire la un imobil (casa + teren) doua contracte de intretinere in care sa se specifice ca unei parti ii revine casa si jumatate din teren si celeilalte parti jumatate din teren si anexa?
Se pot face 2 contracte de intretinere prin care sa se transfere o cota parte dintr-un imobil, fara a fi nevoie de partaj? Spre exemplu printr-un contract de intretinere sa se lase 70% din imobil lui A si prin celalalt 30% lui B?
Răspuns la discuția Contracte
Donatia iese din discutie deoarece in momentul in care se deschide succesiunea se va avea in vedere. Contractul de intretinere in schimb se poate ataca in momentul in care nepotii chiar ii vor intretine pe bunici?
Discuție Contracte
Speta:
Bunicii doresc sa transfere dreptul de proprietate asupra unui imobil nepotului. Fiul lor are un dosar de executare silita, nu lucreaza, nu detine bunuri pe nume. Care este varianta optima de a transfera proprietatea (pentru a o proteja de creditorii fiului)? Ce alta varianta este buna cu exceptia vanzarii?