avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Activitate shhican

Activitate shhican

Răspuns la discuția Probleme inchiriere uscatorie
Ca sa intru in detalii:

Contractul deja s-a semnat. Mai jos sunt pasii care au fost urmati:

1. S-a stabilit o adunare generala pentru a decide daca se vor inchiria spatiile sau nu
2. Cum la adunare nu s-au adunat 50%+1 din locatari s-a mai convocat o adunare dupa 10 zile (dupa cum spune legea)
3. Tot dupa cum spune legea, la acea adunare s-a votat dupa principiul 50%+1 din cei prezenti.
4. La avizier s-a afisat ca se vor inchiria spatiile in urma Hotararii Adunarii Generale si ca se accepta cereri pentru inchiriere in primul rand de la locatari.
5. Afisul a stat timp de o luna la avizier timp in care s-au primit cereri
6. Eu am depus cererea si mi s-a aprobat.
7. Timp de inca o luna a stat la avizier un afis in care se preciza ca uscatoria s-a inchiriat si ca locatarii trebuie sa elibereze spatiul
8. Hotararea s-a luat in decembrie anul trecut iar contractul l-am semnat in februarie anul acesta.
9. Spatiul l-am luat in primire in luna aprilie deoarece o camera a fost ocupata de catre un operator de telefonie mobile ce mai avea acolo echipament.

Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1. Dupa cum precizeaza in lege, s-a afisat hotararea luata. Daca vecina nu a contestat in aceste 45 de zile hotararea; poate sa mai faca ceva?
2. Daca vecina se hotaraste sa atace in instanta; pe cine ataca? Pe mine sau comitetul de conducere care a dat drumu contractului?
3. Art 39 si art. 24 (4) mi se pare ca se cam bat cap in cap. Daca au fost anuntati toti locatarii de ambele sedinte si nu au venit; de ce ar trebui sa mai conteze parerea celor absenti? Hotararea s-a luat pe baza celor prezenti la cea de a doua sedinta, majoritatea si cei direct afectati.
Am si eu o problema in legatura cu inchirierea unei uscatorii de bloc.
Problema e in felul urmator:

Vreau sa inchiriez o uscatorie de bloc la ultimul etaj in blocul in care locuiesc. Problema e ca vecina de sub uscatorie se opune inchirierii. Eu am deja contractul semnat cu asociatia de locatari insa daca vecina nu este de acord se mai poate face ceva in privinta asta? Am semnaturi de la toti ceilalti de la ultimul etaj (uscatoria e undeva mai sus de ultimul etaj) si semnatura unui vecin care sta chiar langa uscatorie.

Stiu ca legea nu imi da voie sa inchiriez uscatoria daca unul din locatarii direct afectati se opun. Ce ma nedumereste pe mine e alin. 4 din urmatorul articol:
ART. 24
(1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari (jumătate plus unu) sunt prezenţi personal sau prin reprezentant legal.
(2) Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, adunarea generală va fi suspendată şi reconvocată în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări.
(3) La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toţi membrii asociaţiei de proprietari au fost convocaţi, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora.
(4) Hotărârile adunării generale a asociaţiei de proprietari sunt obligatorii şi pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenţi la adunarea generală, precum şi pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociaţiei de proprietari.

Daca s-a luat hotararea de a se inchiria spatiul in urma adunarii generale practic ea este obligata sa accepte inchirierea spatiului? Mai poate ea sa se opuna inchirierii in acest caz?