avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Activitate cyrus234i

Activitate cyrus234i

Răspuns la discuția Eliberare carte de munca pt 24h
Spre norocul meu inspectoarea de la itm a fost prezenta si a trebuit un pic sa iau ton chiar si cu ea, pentru pur si simplul fapt ca si ea ma batea la cap cu aceas intrebare stupida si inutila "pentru ce iti trebuie tie cartea de munca in original", lucru pe care eu am ocolit sa le-o divulg. Mai mult decat atat am aflat ca dupa ce sunt angajat la firma respectiva de 5 luni,nici pana in prenzent nu mi-au trecut in cartea de munca studiile superioare, mutivul fiind "ca nu am vrut sa te trecem cu adeverinta" (diploma de licenta fiindu-mi eliberat de facultate dupa angajare, acuma o luna). Dupa depunerea unei cereri oficiale am obtinut cartea de munca in original, dar cu multe batai de cap, personal nepregatit, toata lumea este curiosa, pune intrebari care defapt nu este treaba lor. Ca o mica paranteza, doamna de la itm ma distrat mult insistand ca pentru un credit la banca, aceasta fiind motivul insinuat de mine pt eliberarea cartii de munca in original, nu este nevoie ca ea nu a auzit de asa ceva, ca este destula copia conform cu originalul s.a.m.d., a crezut ca ma poate speria cand mi-a spus ca trebuie sa depun o cerere oficiala. Este o comedie tragica, la itm daca cer cartea de munca o primesc pe loc fara alte intrebari inutile, pe cand la locul de munca unde ar trebui sa se procedeze la fel, trebuie sa trec printr-un amarat de cosmar pentru un nimic.

Va multumesc inca odata pentru promtitudine si o informare corecta.
Din pacate am interbat personal la resurse umane, in legatura cu copia de pe cartea de munca si mi-au spus ca trebuie sa prezint originalul, va multumesc inca odata pt sfaturi si promtitudine.
Pai problema mea este chiar aici, ca un prieten care lucreaza acolo mia spus asta, eu i-am explixcat ce mia-u spus la primarie si a spus ca nu a auzit de asa ceva, va multumesc de sfat.
Buna ziua, doresc sa particip la un concurs in cadrul Primariei locale pt ocupare unui post, una din conditi este prezentarea cartii de munca in original pt participare, cei de la societatea unde lucrez acuma si care au in posesia lor cartea mea de munca, imi spun ca nu pot sa primesc cartea de munca numai dupa lichidare s.a.m.d. Eu nu doresc sa renunt la jobul actual pana nu sunt sigur ca voi fi angajat, dar doresc sa particip la concurs, ce este de facut, exista ceva lege care obliga eliberarea carti de munca pe termen scurt pentru cazuri asemanatoare. Am inteles ca sunt si banci care cer acelasi lucru, adica carte de munca in original, pt a face ei copie.